Dan Brown 

Oorsprong Dan Brown

In Oorsprong van Dan Brown keert Robert Langdon weer terug om een van de grootste mysteries in zijn carrière op te lossen.Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, is te gast in het hypermoderne Guggenheim-museum in Bilbao, voor een belangrijke onthulling die de wetenschap voor altijd zal veranderen. De gastheer van de avond is Edmond Kirsch, een veertigjarige miljardair en futuroloog wiens oogverblindende hightech uitvindingen en gewaagde uitspraken hem wereldberoemd hebben gemaakt. Maar de zorgvuldig georkestreerde avond barst plotseling uit in chaos, waardoor Kirsch' waardevolle ontdekking voorgoed dreigt te verdwijnen.Samen met de elegante museumdirecteur Ambra Vidal vlucht Langdon naar Barcelona, waar ze een spoor volgen dat ze uiteindelijk oog in oog zal brengen met Kirsch' schokkende ontdekking. (Bol.com)

Lees meer »

Inferno Dan Brown

Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, wordt op een nacht wakker in een ziekenhuis in Florence zonder te weten hoe hij daar is beland.Geholpen door een stoïcijnse jonge vrouw, Sienna Brooks, vlucht Langdon en raakt hij verzeild in een duizelingwekkend avontuur. Langdon ontdekt dat hij in het bezit is van een reeks verontrustende codes, gecreëerd door een briljante wetenschapper; een genie dat geobsedeerd is door het einde van de wereld en het duistere meesterwerk Inferno van Dante Alighieri.De strijd tegen deze mysterieuze vijand voert hen langs tijdloze locaties als het Palazzo Vecchio, de Boboli-tuinen en de Duomo, en Langdon en Brooks stuiten op een netwerk van verborgen doorgangen en eeuwenoude geheimen.(Bol.com)

Lees meer »

Het verloren symbool Dan Brown

Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, wordt onder valse voorwendselen naar Washington gelokt: het epicentrum van de wereldmacht en de stad waar de grootste geheimen uit de geschiedenis verborgen liggen.In Washington staat hem een vervelende verrassing te wachten. Peter Solomon, vooraanstaand lid van de vrijmetselarij en een goede vriend van Langdon, is ontvoerd en verkeert in levensgevaar. Solomons kidnapper wil maar één ding: dat Langdon de eeuwenoude codes van de vrijmetselarij ontcijfert en aan de kidnapper overdraagt.(Bol.com)

Lees meer »

De Da Vinci code Dan Brown

In Parijs loopt professor en kunsthistoricus Robert Langdon een afspraak met de conservator van het Louvre mis; hij blijkt kort daarvoor vermoord. Voor de politie is Langdon dan ook de belangrijkste verdachte, ook al omdat de man voor hij stierf ZOEK ROBERT LANGDON op de grond heeft geschreven.Geholpen door agente Sophie Neveu maakt Langdon zich uit de voeten. Hij beseft dat de conservator aanwijzingen heeft achtergelaten die alleen hij kan ontcijferen: symbolen die verwijzen naar het werk van Leonardo Da Vinci.Met Sophie begint hij een speurtocht naar het motief van de moord. Maar de politie en de moordenaar zitten hen op de hielen...(Bol.com)

Lees meer »

Het Bernini Mysterie Dan Brown

In het onderzoeksinstituut CERN in Zwitserland wordt het levenloze lichaam van een wetenschapper gevonden. Hij is vermoord en zijn borst is gebrandmerkt met een mysterieus symbool. Robert Langdon wordt verzocht het symbool te duiden en hij ontdekt het onmogelijke: het symbool is afkomstig van een eeuwenoude, uitgestorven gewaande broederschap die de vernietiging van het katholicisme nastreefde: de Illuminati.Dan wordt onthuld dat er een tijdbom in het Vaticaan verborgen is. De timing is perfect: de kerkleiders zijn bijeen om een nieuwe paus te kiezen en het wemelt van de pers. Om de bom te vinden moet Robert Langdon zijn unieke kennis van de Illuminati inzetten, en zijn zoektocht stuurt hem dwars door Rome langs verzegelde crypten, gevaarlijke catacomben en verlaten kerken.(Bol.com)

Lees meer »

Robert Bryndza

Het meisje in het ijs Robert Bryndza

Eerder verschenen op Blikopzeewolde.nlAls het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn – voordat het te laat is.

Lees meer »

Harlan Coben

Laat niet los Harlan Coben

Vijftien jaar geleden werden er twee tieners dood gevonden naast een verlaten treinspoor: de tweelingbroer van Nap Dumas, Leo, en de dochter van het hoofd van de politie. Velen dachten dat ze samen zelfmoord hadden gepleegd, maar er waren ook dorpsbewoners die dat weigerden te geloven.Nap, die politieagent is geworden, doet er alles aan te achterhalen wat zich die zomer afspeelde. Dan worden de vingerafdrukken van zijn vermiste ex-vriendin bij het treinspoor gevonden en komt hij terecht in een wirwar van familiegeheimen en leugens. Geholpen door de inmiddels gepensioneerde politiechef gaat hij op zoek naar de waarheid. Een die laat zien dat samenzweringen, zowel kleine als grote, dodelijk kunnen zijn.(Bol.com)

Lees meer »

Momentopname Harlan Coben

Wanneer Grace de foto's van een familie-uitje ophaalt, zit er één foto bij die niet afkomstig was van het rolletje. Er staan vijf jonge mensen op, van wie er een opvallend veel op haar man Jack lijkt. Maar als Jack de foto ziet, ontkent hij dat hij het is en later die avond verdwijnt hij.Al snel komt Grace erachter dat ook anderen op zoek zijn naar haar man – en naar de foto. Een van hen is een meedogenloze moordenaar, die niet zal opgeven voor hij zijn prooi heeft gevonden.(Bol.com)

Lees meer »

Zes jaar Harlan Coben

Zes jaar geleden moest Jake toezien hoe Natalie met een ander trouwde. Zes jaar lang verborg hij zijn gebroken hart en stortte hij zich op zijn werk als wetenschapper. Zes jaar lang hield hij zich aan zijn belofte om haar met rust te laten. Als hij leest dat Natalies echtgenoot Todd is overleden, besluit Jake bij de begrafenis een glimp op te vangen van zijn grote liefde. Maar de weduwe is een volkomen vreemde die al tien jaar met Todd getrouwd blijkt te zijn…(Bol.com)

Lees meer »

De verbeelding Harlan Coben

Maya Stern, voormalig gevechtspiloot ziet op haar nannycam iets vreemds. Namelijk, haar vermoorde echtgenoot. Verbeeldt ze het zich? Maya gaat op onderzoek uit. Ze gaat de confrontatie aan met de geheimen en bedrog uit haar eigen verleden. 

Lees meer »

De vreemde Harlan Coben

Adam Price wordt aangesproken door een vreemde. 'Corinne heeft het allemaal verzonnen. Ze was helemaal niet zwanger'. Dat ene zinnetje zet Adam's leven op z'n kop. Adam doet eerst zelf wat onderzoek en komt tot de conclusie dat de vreemde gelijk had. Adam vraagt zijn vrouw om uitleg. Ze zegt dat ze tijd nodig heeft en laat hem met de kinderen achter. Ze komt niet meer terug. 

Lees meer »

John Connolly

De rustelozen John Connolly

Daniel Clay, ooit een gerespecteerd psychiater, is jaren geleden verdwenen, na aantijgingen van misbruik van zijn patiënten. Zijn dochter Rebecca denkt dat hij zelfmoord heeft gepleegd.Merrick, vader van een van Clays slachtoffers en een genadeloze moordenaar, gelooft echter dat Clay nog leeft en wil zijn dochter wreken. Rebecca krijgt hulp van Charlie Parker, maar Merrick laat zich niet tegenhouden. En dan is er nog het kwaad in de schaduwen.(Bol.com)

Lees meer »

Robin Cook

Crisis Robin Cook

Drie vrouwen, allen gestorven onder mysterieuze omstandigheden. Patholoog-anatoom Jack Stapleton staat voor een raadsel.De eerste vrouw die overlijdt na een plotseling, ernstig zuurstoftekort. Het tweede slachtoffer is de partner van een Iraanse diplomaat bij de VN. Haar dood lijkt in eerste instantie zelfmoord, maar jack ontdekt dat het een moord betreft. De derde dode was een kerngezonde vrouw. Tijdens het winkelen is zij plotseling overleden aan een acute vernauwing van de kransslagader. Is er een verband? Jack moet al zijn kennis en ervaring aanspreken om erachter te komen wat deze vrouwen met elkaar gemeen hebben. Hij wordt hierbij aan alle kanten tegengewerkt en bedreigd.

Lees meer »

Epidemie Robin Cook

In Amerika breekt een epidemie uit. Het ebola-virus, voor het eerst geconstateerd in Zaïre, Afrika, komt nu ook voor in Amerika. Het virus komt voornamelijk voor bij moderne ziekenhuizen. Ook blijkt dat iedere eerste patiënt aangevallen en beroofd is. Marissa, de nog onervaren viroloog van het CDC, gaat op onderzoek uit, met gevaar voor eigen leven. 

Lees meer »

Nicci French

Tot het voorbij is Nicci French

Eerder verschenen bij Blikopzeewolde.nlAstrid Bell is een jonge, sterke Londense fietskoerier die niet goed weet wat ze met haar leven wil. Ze woont samen met zes vrienden, maar langzamerhand valt de groep uiteen door geldproblemen, verraad, nieuwe liefdes en uiteenlopende toekomstplannen. Dan sterven er twee vrouwen, en de enige overeenkomst tussen de twee moorden is de aanwezigheid van Astrid. Zodra de situatie grimmiger wordt en de huisgenoten verder uit elkaar groeien moet zij zich afvragen: is het mijn schuld, ben ik zelf in gevaar? Is er een moordenaar binnen de groep? Onder bizarre omstandigheden wordt uiteindelijk een verdachte opgepakt en een verklaring gevonden. Maar is deze persoon daadwerkelijk schuldig? Het ligt eraan hoe de lezer het interpreteert. Het verhaal is nog niet voorbij, het moet opnieuw worden verteld. En de tweede keer is het nog angstaanjagender.

Lees meer »

De bewoonde wereld Nicci French

Abbie Devereaux wacht in het donker. Ze is geblinddoekt en vastgebonden aan handen en voeten. Ze weet niet waar ze is en kan zich niet herinneren wat er is gebeurd. Ze hoort een stem in het donker. Een man die ze nooit ziet voert haar en praat tegen haar. Hij belooft haar in leven te houden, maar toch zal ze sterven, net zoals de anderen. Ze probeert te overleven. Ze telt de seconden als ze alleen is. Ze vertelt zichzelf verhalen, denkt terug aan gebeurtenissen uit haar verleden, maakt plannen, praat tegen haar gijzelnemer en neemt zich voor te ontsnappen. Terug naar het normale, alledaagse leven zonder zorgen, weg van angstige eenzaamheid en terug naar de bewoonde wereld.(Bol.com)

Lees meer »

Het veilige huis Nicci French

Wat begint als een gunst en een psychiatrisch experiment, eindigt in een vlucht om de geestelijke gezondheid te bewaren, de waarheid boven tafel te krijgen en alles wat dierbaar is in leven te houden.In Het veilige huis van Nicci French vallen twee slachtoffers bij een brute moordaanslag in een huis in een rustige, rijke buurt van een Engels provinciestadje. Een tienermeisje overleeft de aanval. Omdat zij de enige getuige is, gaat de politie op zoek naar een veilig huis voor haar. Het meisje komt terecht bij dr. Samantha, Sam, Laschen, die bekend staat om haar baanbrekende werk bij de behandeling van posttraumatische stressstoornissen. Wat voor Sam begint als een gunst en een psychiatrisch experiment, eindigt in een nachtmerrie.(Bol.com)

Lees meer »

Sophie Hannah

Heb jij haar gezien? Sophie Hannah

Eerder verschenen in Blikopzeewolde.nlCara Burrows verlaat uitgeblust haar man en kinderen, en vlucht naar een wellnessresort. Als ze daar uitgeput haar hotelkamer betreedt blijkt die al bezet. Het foutje van de receptionist doet Cara twijfelen; het meisje dat ze springlevend in de kamer heeft gezien is iemand die ze niet gezien kán hebben: de vermoorde Melody Chapa, wier ouders een levenslange gevangenis uitzitten voor de moord op haar. Cara raakt verwikkeld in een web van leugens en intrige, een gevaarlijk web.

Lees meer »

Stieg Larsson

De vrouw die met vuur speelde Stieg Larsson

Drie moorden, één avond. De slachtoffers zijn twee journalisten die aan een publicatie over mensensmokkel werkten, en de voogd van Lisbeth Salander. Op het moordwapen worden de vingerafdrukken aangetroffen van Lisbeth. Het hele politieapparaat komt in beweging, maar Lisbeth is onvindbaar. Blomkvist, overtuigd van Lisbeths onschuld, gaat langzamerhand een verband zien tussen de drievoudige moord en het artikel in wording over vrouwenhandel. Dan wordt een vriendin van Lisbeth ontvoerd door een motorbende. Salander laat het aankomen op een bloedige confrontatie met de onzichtbare bendeleider, Zala, een bekende uit haar verleden.(Bol.com)

Lees meer »

Mannen die vrouwen haten Stieg Larsson

Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages, én een uitermate goede hacker. Samen vormen ze een ongewoon, maar sterk team.Mikael wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is echter nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikael zich hier nog eens op stort. Aanvankelijk lijkt het onderzoek nergens op uit te lopen. Totdat Mikael met hulp van Lisbeth op een spoor stuit dat rechtstreeks naar een zeer duister en bloedig familiegeheim voert.(Bol.com)

Lees meer »

Karin Slaughter

Vervloekt geluk Karin Slaughter

Vervloekt geluk is een boek samengesteld door Karin Slaughter, maar geschreven door een heleboel schrijvers, van over de hele wereld. Door elk verhaal is een bedelarmband de gouden draad. Deze armband komt te voorschijn door alle jaren heen, van 1800 tot nu. Elke keer brengt dit armbandje dood en verderf met zich mee. 

Lees meer »

Laatste weduwe Karin Slaughter

Laatste weduwe is het elfde deel in de Will Trent serie. Het verhaal begint met de ontvoering van Michelle Spivey. De politie zet een grote zoekactie op touw. Een paar weken later worden Sara en Will opgeschrikt door het geluid van explosies. Ze gaan erop af, maar alles loop loopt volledig uit de hand: Sara wordt ontvoerd en Will moet noodgedwongen undercover. De situatie leidt hen naar een afgelegen plek in de bergen, naar de vreselijke waarheid over het lot van Michelle en een moordzuchtige radicale groepering. 

Lees meer »

Verborgen Karin Slaughter

Verborgen is het tiende deel in de Will Trent serie. Will wordt opgeroepen om een moord te onderzoeken. Hij treft het ernstig toegetakelde lijk van een collega. Aan het bloed is te zien dat er ergens nog een slachtoffer rondloopt. De moord is heel persoonlijk voor Will. Op de plaats delict wordt namelijk nog iets gevonden wat direct verband houdt met zijn verleden. 

Lees meer »

Stille zonde Karin Slaughter

Stille zonde is het negende deel in de Will Trent serie. In dit deel is Will Trent op een undercovermissie. Het loopt echter niet zoals gepland en hij komt er helemaal alleen voor te staan. Daarbij komt nog dat hij Sara Linton, de vrouw van wie hij houdt, niet durft te vertellen dat hij zijn leven op het spel zet. Sara gaat naar het ziekenhuis in Macon omdat haar stiefzoon Jared in zijn eigen huis is neergeschoten. Sara houdt Lena, Jareds vrouw, hiervoor verantwoordelijk. Zonder het te weten raakt Sara betrokken bij dezelfde zaak als Will

Lees meer »

Genadeloos Karin Slaughter

Genadeloos is het zevende deel in de Will Trent serie. Het zou je misschien op kunnen vallen dat ik het zesde deel oversla. Dat klopt. Het zesde deel is het e-book 'kwijt'. Ik heb dit boek niet gelezen. Om te beginnen heb ik niet zoveel met e-books. Ik heb wel een e-reader in huis, maar het is altijd een hele klus om er een e-book op te zetten. Dat buiten beschouwing gelaten houd ik gewoon veel meer van een papieren boek. Ik weet dus niet wat er in dat boek gebeurd is, maar ik weet wel dat ik niet het gevoel had iets gemist te hebben. Nu ik dat gezegd heb kan ik overgaan tot de samenvatting. In dit deel van de Will Trent serie komen we meer te weten over het onderzoek op de moord van Will's moeder. Het onderzoek wordt beschreven vanuit het perspectief van Amanda Wagner, en speelt zich af rond 1975. In het heden lezen we over een moordonderzoek die verdacht veel lijkt op de moorden in 1975. Amanda houdt Will zoveel mogelijk buiten het onderzoek, maar Will doet ondertussen zijn eigen research. 

Lees meer »

Gevallen Karin Slaughter

Gevallen is het vijfde deel in de Will Trent serie. De moeder van Faith Mitchell, Evelyn Mitchell, wordt onder nogal vreemde (en bloederige) omstandigheden ontvoerd. Evelyn was jaren geleden hoofd van een narcoticabrigade die werd opgedoekt, waarbij alleen Evelyn werd vrijgepleit. Samen met Will Trent en Sara Linton duikt Faith Mitchell in het verleden van haar moeder, een zoektocht waarbij ook zij zelf groot risico loopt. 

Lees meer »

Verbroken Karin Slaughter

Verbroken is het vierde deel in de Will Trent serie. Als je de Grant County serie nog niet hebt gelezen, maar wel wil lezen zou ik deze recensie niet lezen!Dit deel in de serie speelt zich af in de geboorteplaats van Sara Linton. In Grant County is een mooie, jonge studente verdronken. Sara wordt ongewild geconfronteerd met het onderzoek. Na het overlijden van haar man, Jeffrey Tolliver, en voormalig commissaris van het politiekorps, is er veel verandert bij de politie in Grant County. Omdat Sara rechercheur Lena Adams verdenkt van corruptie haalt ze GBI-agent (Georgia Bureau of Investigation) Will Trent erbij. 

Lees meer »

Genesis Karin Slaughter

Genesis is het derde deel in de Will Trent serie. Op een dag wordt een zwaar mishandelde vrouw met spoed binnengebracht in het Grady ziekenhuis.  Haar arts, Sara Linton, raakt in de ban van haar mysterieuze verschijning en gaat op onderzoek uit. Daarbij kruist ze het pad met Will Trent en Faith Mitchell die op de zaak zijn gezet. 

Lees meer »

Versplinterd Karin Slaughter

Versplinterd is het tweede deel in de Will Trent serie. Abigail Campano stuit op een insluiper die met een mes boven het dode lichaam van haar dochter gebogen staat. De vrouw vecht tegen de man. Een gevecht die de man fataal wordt. Will Trent krijgt de leiding over het onderzoek. 

Lees meer »

Triptiek Karin Slaughter

Triptiek is het eerste deel van de Will Trent serie. Will Trent is een agent van het GBI (Georgia Bureau of Investigation). Hij wordt ingeschakeld om een moord op te lossen in de beruchte wijk Grady Homes. Deze moord heeft mogelijk te maken met een aantal vergelijkbare moorden. Michael Ormewood, de rechercheur van dat district moet daarom gedwongen met Will Trent samenwerken. 

Lees meer »

Tess Gerritsen

Het aandenken Tess Gerritsen

Al jarenlang blijkt er een perfect geconserveerde mummie in een kelder van het Crispin Museum in Boston te liggen. De ontdekking ervan door de museumstaf is een opzienbarende vondst. Dan treft patholoog-anatoom Maura Isles een macabere boodschap in het lichaam aan, een bewijs dat dit 'eeuwenoude' reliek in feite een modern moordslachtoffer is.Voor Maura en rechercheur Jane Rizzoli is het forensisch bewijs onmiskenbaar. En als de resten van een andere vrouw in de verborgen nissen van het museum worden gevonden, wordt het duidelijk dat er een psychopaat rondwaart. Jane en Maura beginnen aan een race om dit gestoorde roofdier te stoppen voordat hij nóg een aandenken kan toevoegen aan zijn gruwelijke verzameling.(Bol.com)

Lees meer »

De laatste sterft Tess Gerritsen

De levens van drie kinderen raken door extreem gruwelijke gebeurtenissen met elkaar verweven: eerst worden hun families vermoord, daarna hun pleeggezinnen. Ze blijven als enige overlevenden over. De kinderen worden in veiligheid gebracht op de streng beveiligde kostschool Evensong, een internaat voor zwaar getraumatiseerde kinderen dat is opgericht door leden van de Mefisto Club.Patholoog-anatoom Maura Isles vertrouwt de gang van zaken op de school niet en wil dat de zestienjarige Julian 'Rat' Perkins, die ze kent van een eerdere zaak en ook op Evensong verblijft, een ander onderkomen zoekt. Samen met rechercheur Jane Rizzoli stort ze zich op het onderzoek naar de moorden op de families.(Bol.com)

Lees meer »

Sneeuwval Tess Gerritsen

Nadat patholoog-anatoom Maura Isles een medisch congres in Wyoming heeft bezocht, gaat ze samen met vrienden skiën. Maar hun auto komt in de bergen vast te zitten in de sneeuw. Als de nacht valt, zoekt de groep tijdens een sneeuwstorm haar toevlucht in het afgelegen dorp Kingdom Come. Daar lijkt iets ergs te zijn gebeurd: in twaalf griezelig identieke huizen staat het eten onaangeroerd op tafel en staan de auto's nog in de garages. De bewoners van Kingdom Come lijken echter in rook opgegaan. Maar voetstappen in de sneeuw verraden dat iemand Maura en haar vrienden bespioneert. Een week later krijgt rechercheur Jane Rizzoli in Boston het nieuws dat er in een ravijn in de buurt van Kingdom Come een verkoold lichaam is gevonden.(Bol.com)

Lees meer »

De Mefisto Club Tess Gerritsen

P E C C A V I Dit Latijnse woord is in bloed gekrast op de plek waar een jonge vrouw op nietsontziende wijze is vermoord: IK HEB GEZONDIGD. Het is bedoeld als een kerstgroet en jaagt patholoog-anatoom Maura Isles en rechercheur Jane Rizzoli de stuipen op het lijf. Algauw brengen ze het slachtoffer in verband met de controversiële psychiater Joyce O'Donnell, lid van een sinistere groep die zich de Mefisto Club noemt. Op Beacon Hill wijden de aanhangers van de Club zich aan de analyse van het kwaad. Kan het wetenschappelijk worden verklaard? Met behulp van mysterieuze religieuze symboliek proberen ze een verbijsterende theorie te bewijzen: Satan is onder ons. Maura en Jane raken verwikkeld in de angstaanjagendste zaak van hun carrière en gaan de confrontatie aan met een boosaardige vijand - wiens werk nog maar net is begonnen.(Bol.com)

Lees meer »

Verdwijn Tess Gerritsen

Een naamloze, mooie vrouw schijnt niet meer dan de volgende dode in het lijkenhuis te zijn. Maar als patholoog-anatoom Maura Isles de lijkenzak openritst, krijgt ze de schrik van haar leven. Het lijk opent de ogen.De nog levende vrouw wordt bliksemsnel naar het ziekenhuis overgebracht. Maar iets bizars verandert in iets dodelijks. Met schokkende, koelbloedige precisie vermoordt ze een bewaker en gijzelt enkele mensen. Waaronder een zwangere patiënt: rechercheur Jane Rizzoli. Wie is deze gewelddadige vrouw en wat wil ze? Terwijl de uren van zinderende spanning doortikken, voegt Maura zich bij Janes echtgenoot, FBI-agent Gabriel Dean, in een poging de identiteit van de geheimzinnige moordenares te achterhalen. Alleen Jane, in de val met de gewapende, waanzinnige vrouw, bezit de sleutel tot het mysterie... als ze het overleeft.

Lees meer »

Zustermoord Tess Gerritsen

Patholoog-anatoom Maura Isles is geschokt: nooit eerder bood een moordslachtoffer zo'n angstaanjagende aanblik als deze keer. Tot Maura's verbijstering blijkt verder dat de vrouw, die voor Maura's huis is doodgeschoten, haar evenbeeld is. Op zoek naar antwoorden gaat Maura naar een plaatsje in Maine waar al jaren een moordenaar rondwaart. Om hem te stoppen moet Maura in contact komen met haar moeder, die ze nooit heeft gekend en die nu misschien plannen beraamt om haar van het leven te beroven.

Lees meer »

De zondares Tess Gerritsen

Binnen de muren van een klooster heeft een afschuwelijk bloedbad plaatsgevonden.Twee nonnen worden gevonden in de sneeuw, één dood, de ander levensgevaarlijk gewond. Bij de autopsie komt patholoog-anatoom Maura Isles tot een schokkende ontdekking: Zuster Camille was zwanger voordat ze werd vermoord. Lang begraven geheimen komen aan het licht tijdens het speurwerk van Maura Isles.

Lees meer »

De leerling Tess Gerritsen

Boston wordt geteisterd door een reeks schokkende misdaden die eindigen in ontvoering en dood. Het patroon suggereert dat er één man aan het werk is: seriemoordenaar Warren Hoyt, bijgenaamd 'De Chirurg', die echter onlangs achter de tralies is verdwenen. Rechercheur Jane Rizzoli vermoedt dat er een leerling van Hoyt rondwaart, die gebruik maakt van zijn gruwelijke methoden. Maar Jane houdt er geen rekening mee dat ze zelf wel eens het doelwit zou kunnen worden. Als Hoyt plotseling op vrije voeten komt, voegt hij zich bij zijn mysterieuze bloedbroeder in een nietsontziende vendetta.(Bol.com)

Lees meer »

De Chirurg Tess Gerritsen

's Nachts dringt hij de slaapkamers van vrouwen binnen, die geen idee hebben welk gruwelijk lot hun te wachten staat. De precisie waarmee de moordenaar te werk gaat wijst erop dat hij gestoord is. De kranten geven hem de bijnaam 'De chirurg'. De politie vestigt al haar hoop op Catherine Cordell, die twee jaar geleden een soortgelijke aanval heeft overleefd door haar belager neer te schieten. Maar Catherines wereld stort in als deze nieuwe moordenaar de details van toen blijkt te kennen. De enige die ze vertrouwt is rechercheur Thomas Moore. Kan hij haar beschermen tegen deze meedogenloze jager?(Bol.com)

Lees meer »

Het stille meisje Tess Gerritsen

In Bostons Chinatown wordt de hand van een vrouw gevonden. Op het dak van een gebouw ligt haar lijk met een bijna afgehakt hoofd. Er worden twee zilvergrijze haren op haar lichaam aangetroffen. Tijdens het onderzoek ontdekken rechercheur Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles dat er nog meer brute moorden zijn gepleegd. Negentien jaar eerder vonden tijdens een schietincident in een restaurant in Chinatown vijf mensen de dood. Slechts één persoon overleefde die slachtpartij: een mysterieuze vrouw en een meester in de Chinese vechtkunst die een groot geheim met zich meedraagt. Nu is ze het doelwit van een onzichtbare vijand die meedogenloos toeslaat

Lees meer »

S.J Watson

Tweede leven S.J Watson

In 'Tweede leven' van SJ watson wordt Julia geconfronteerd met de gewelddadige dood van haar zusje Kate in Parijs. Van Kates huisgenote en beste vriendin hoort ze over het dubbelleven dat Kate leidde. Wanneer Julia dit tweede leven van haar zusje onderzoekt, ontmoet ze de charmante en mysterieuze Lukas. Julia's zoektocht wordt steeds obsessiever en ze belandt in een levensgevaarlijke wereld.(Bol.com)

Lees meer »

Voor ik ga slapen S.J Watson

Elke ochtend als Christine wakker wordt zijn haar herinneringen gewist. Haar geheugen is aangetast door een ernstig ongeluk. Elke ochtend moet iemand haar vertellen wie ze is. Hierdoor is ze volledig afhankelijk van haar man Ben, met wie ze al 22 jaar getrouwd is. Dankzij haar dagboek, dat ze op advies van de dokter bijhoudt, ontdekt ze dat Ben haar niet alles vertelt.(Bol.com)

Lees meer »

Jeroen Windmeijer

Het Evacomplex Jeroen Windmeijer en Jacob Slavenburg

Eerder verschenen in Blikopzeewolde.nlDe internationaal befaamde slangendeskundige Frank van As werkt bij Naturalis, het natuurhistorisch museum in Leiden. Hij gebruikt zijn kennis echter ook in de kringen rond de charismatische voorganger van een mysterieuze gemeenschap, zonder te weten welk onheil hij daarmee over zichzelf – en over zijn vrouw Cat – afroept. Dat dringt pas tot hem door als de eerste dode is gevallen. Lukt het hun om zichzelf op tijd uit deze wurggreep te bevrijden?Journaliste Magda Filippo stuit in de tussentijd op een alternatieve uitleg van het Bijbelse Genesisverhaal en de rol van Eva daarin. De gebeurtenissen lijken met elkaar verstrengeld te zijn, maar hoe? Haar spannende zoektocht leidt haar van wonderbaarlijke religieuze tradities naar eeuwenlang verborgen boodschappen in de Sixtijnse Kapel. Zonder het te beseffen hebben zij zich allemaal in een slangenkuil begeven.

Lees meer »