Vervloekt geluk Karin Slaughter

Gepubliceerd op 2 september 2020 om 17:07

Vervloekt geluk is een boek samengesteld door Karin Slaughter, maar geschreven door een heleboel schrijvers, van over de hele wereld. Door elk verhaal is een bedelarmband de gouden draad. Deze armband komt te voorschijn door alle jaren heen, van 1800 tot nu. Elke keer brengt dit armbandje dood en verderf met zich mee. 

 

Wat een super leuk idee! Doordat het verhaal geschreven is door allerlei schrijvers, is de schrijfstijl elke keer net iets anders. Iedere schrijver heeft zijn eigen inbreng in het verhaal, maar alle verhalen sluiten wel op elkaar aan. Zo komen er verschillende periodes, onderwerpen en thema's aan bod.
Het eerste stukje geschreven door Karin Slaughter vond ik niet heel leuk. Het was vreemd en ik kon het niet allemaal even goed volgen. Van haar laatste verhaal heb ik juist wel weer genoten. Wat ik wil zeggen is dat je even door het begin heen moet. Daarna komen vele leuke verhaaltjes. 
Ondanks dat de verhaaltjes kort zijn, zijn ze wel spannend. Ook zijn ze nieuwsgierig makend. Je weet dat het armbandje een belangrijke rol zal gaan spelen, hoewel je niet weet waar, wanneer of hoe. En anders ben je wel benieuwd naar hoe het verhaal zal eindigen.
In korte tijd weten de schrijvers je mee te nemen in hun verhaal. Natuurlijk is het wel zo dat het ene verhaal beter is dan het andere. Zo zaten er voor mij wel verhalen tussen die ik minder of niet erg leuk vond. Zoals bijvoorbeeld het verhaal 'Je wilt niet weten wat we deden met Lamar' van Peter Moore Smith. De schrijvers verschillen nog steeds van elkaar en ik heb, net als iedereen, toch een voorkeur voor een bepaalde schrijfstijl of een bepaald onderwerp.
Ik vond het juist wel weer heel leuk om te lezen hoe het armbandje steeds verdwijnt en dan weer ergens opduikt. Hoe het armbandje steeds een andere eigenaar krijgt met andere verlangens, dromen en wensen.
Deze korte verhaaltjes zijn veelal voor mensen die tegen spanning kunnen. De verhaaltjes zijn vaak zelfs wat luguber, of gewoon vreemd zoals het het inktpot aapje van John Connolly (wel erg leuk om te lezen). 
Ook de Nederlandse schrijver Tomas Ross heeft een bijdrage geleverd aan dit boek. Hij heeft een erg leuk verhaal geschreven over toeval, mysterie en de Tweede Wereldoorlog. Het was leuk om te lezen. 
Het mooie (of minder mooie) aan dit boek is dat ik weer nieuwe schrijvers heb van wie ik de boeken wil kopen. 


Ik geef dit boek vier sterren. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.