De Chirurg Tess Gerritsen

Gepubliceerd op 10 maart 2021 om 15:51

's Nachts dringt hij de slaapkamers van vrouwen binnen, die geen idee hebben welk gruwelijk lot hun te wachten staat. De precisie waarmee de moordenaar te werk gaat wijst erop dat hij gestoord is. De kranten geven hem de bijnaam 'De chirurg'. De politie vestigt al haar hoop op Catherine Cordell, die twee jaar geleden een soortgelijke aanval heeft overleefd door haar belager neer te schieten. Maar Catherines wereld stort in als deze nieuwe moordenaar de details van toen blijkt te kennen. De enige die ze vertrouwt is rechercheur Thomas Moore. Kan hij haar beschermen tegen deze meedogenloze jager?

 

Dit is het eerste deel uit de Jane Rizzoli en Maura Isles serie. In dit eerste deel komt pathaloog-anatoom Maura Isles nog niet voor. 
Zoals altijd weer een super spannende thriller van Gerritsen. Een belangrijk onderwerp in dit boek is de vrouw. De vrouw staat centraal in de moorden en de verschillende behandeling tussen mannen en vrouwen wordt ook beschreven. Zo loopt rechercheur Jane Rizzoli ertegenaan anders behandeld te worden door haar mannelijke collega's en ook in haar thuissituatie moet ze vechten voor een beetje waardering. Rizzoli voelt zich in een bepaalde positie gedrukt en reageert door alles afstandelijk en koel te bekijken. 
Het is een spannend boek, waarbij je er steeds achter wilt komen wat er nou eigenlijk aan de hand is en hoe dit zal aflopen. 
Ik vind het erg mooi dat er stukken geschreven zijn vanuit het perspectief van de dader. Zo kom je meer te weten over zijn manier van denken. Het maakt het boek net dat tikkeltje interessanter, zonder dat je te veel te weten komt over wie het is en wat er gaat gebeuren. 
Dit boek staat vol gruwelijke details over de moorden, dus dit boek is weggelegd voor mensen die snel bang zijn!
Wat ik wel jammer vind is dat Rizzoli op alles en iedereen vijandig reageert. Dat hoort bij haar karakter, dat wel, maar het werkt mij soms een beetje op de zenuwen. 

 

Ik geef dit boek vier sterren. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb