De laatste sterft Tess Gerritsen

Gepubliceerd op 10 oktober 2021 om 16:11

De levens van drie kinderen raken door extreem gruwelijke gebeurtenissen met elkaar verweven: eerst worden hun families vermoord, daarna hun pleeggezinnen. Ze blijven als enige overlevenden over. De kinderen worden in veiligheid gebracht op de streng beveiligde kostschool Evensong, een internaat voor zwaar getraumatiseerde kinderen dat is opgericht door leden van de Mefisto Club.
Patholoog-anatoom Maura Isles vertrouwt de gang van zaken op de school niet en wil dat de zestienjarige Julian 'Rat' Perkins, die ze kent van een eerdere zaak en ook op Evensong verblijft, een ander onderkomen zoekt. Samen met rechercheur Jane Rizzoli stort ze zich op het onderzoek naar de moorden op de families.

 

Ook dit boek is weer onderdeel van de Rizzoli en Isles serie. 
Ik heb weer erg genoten van dit boek. Ook dit boek is weer razend spannend. Ik had bij dit deel wel iets minder dan bij de andere delen dat ik het zo snel mogelijk uit wilde lezen. Wel zit ook dit verhaal weer vol plotwendingen en spannende passages. 
Wat ik ook een pluspuntje vind, is dat we meer te weten komen over Julian (Rat), die in het vorige deel een belangrijke rol speelde. In dit deel is zijn rol ook van belang, hoewel minder dan in het vorige deel. Ik vond het leuk om wat over hem te lezen. 
Een minpuntje zijn wel de vele personages, de vele families. Af en toe moest ik echt even nadenken welk kind wat ook al weer had meegemaakt en welke familie ook al weer bij hem/haar hoorde. 
Ook Jane en Maura hebben uiteraard een belangrijke rol en zijn helemaal de personages waar ik inmiddels van ben gaan houden. Jane, zo koppig en nukkig, Maura zo netjes en precies. We lezen natuurlijk ook weer meer over hun persoonlijke situatie, zo over Maura's liefdesleven en over de moeilijkheden tussen Jane's ouders. 
Het is wel raadzaam om de eerdere delen eerst te lezen. Dat zorgt voor meer binding met de personages en er wordt ook regelmatig verwezen naar gebeurtenissen uit eerdere boeken. Ik had Het stille meisje gelezen voordat ik de eerdere boeken had gelezen, dus kan ik uit ervaring zeggen dat het een stuk prettiger leest als je de eerdere delen al gelezen hebt. 

 

Al met al weer een heerlijk boek. Ik geef dit boek 4,5 sterren

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb