Het Bernini Mysterie Dan Brown

Gepubliceerd op 11 oktober 2020 om 14:47

In het onderzoeksinstituut CERN in Zwitserland wordt het levenloze lichaam van een wetenschapper gevonden. Hij is vermoord en zijn borst is gebrandmerkt met een mysterieus symbool. Robert Langdon wordt verzocht het symbool te duiden en hij ontdekt het onmogelijke: het symbool is afkomstig van een eeuwenoude, uitgestorven gewaande broederschap die de vernietiging van het katholicisme nastreefde: de Illuminati.
Dan wordt onthuld dat er een tijdbom in het Vaticaan verborgen is. De timing is perfect: de kerkleiders zijn bijeen om een nieuwe paus te kiezen en het wemelt van de pers. Om de bom te vinden moet Robert Langdon zijn unieke kennis van de Illuminati inzetten, en zijn zoektocht stuurt hem dwars door Rome langs verzegelde crypten, gevaarlijke catacomben en verlaten kerken.

 

Wat een interessant boek! Dit verhaal geeft informatie over de Illuminati, de symbolenleer en Vaticaanstad. Het is dus niet alleen leuk om te lezen, maar staat ook vol interessante feitjes, hoewel het natuurlijk wel fictie is!
Het verhaal is ook hartstikke spannend en vol plotwendingen. In het begin gaat het wat traag, maar al gauw zit je er helemaal in! Helemaal toen de ontknoping in zicht kwam kon ik het boek haast niet meer wegleggen. 
In het boek staat de strijd tussen religie en wetenschap centraal. De conflicten komen aan bod, maar ook de punten die wetenschap en religie met elkaar verbinden. Ik vind het dan ook erg knap dat Brown geen kant kiest, maar vanuit beide perspectieven objectief weet te schrijven (hoewel de meningen van de personages natuurlijk wel aan bod komen!) Voor zowel de wetenschap als religie komen voor- en nadelen naar voren. Erg mooi geschreven. 
Dit boek is onderdeel van de Robert Langdon serie, bestaande uit vijf boeken. Drie van de boeken zijn verfilmd, zo ook dit boek onder de titel Angels and Demons. Ik heb de film zelf gezien, en kan het zeker aanraden! De andere films heten The Da Vinci Code en Inferno

 

Ik geef dit boek 4 sterren. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb