Epidemie Robin Cook

Gepubliceerd op 2 september 2020 om 17:10

In Amerika breekt een epidemie uit. Het ebola-virus, voor het eerst geconstateerd in Zaïre, Afrika, komt nu ook voor in Amerika. Het virus komt voornamelijk voor bij moderne ziekenhuizen. Ook blijkt dat iedere eerste patiënt aangevallen en beroofd is. 
Marissa, de nog onervaren viroloog van het CDC, gaat op onderzoek uit, met gevaar voor eigen leven. 


Het is lastig hier een goede recensie bij te schrijven zonder ook inhoudelijk op het verhaal in te gaan. Hierdoor kan het dat er wat spoilers zijn.

Het idee van de epidemie die uitbreekt in Amerika is goed, de uitwerking wat minder. Het verhaal is vooral heel voorspelbaar. Vanaf het begin weet je al dat de overvallen er iets mee te maken hebben, maar het duurt lang voordat Marissa daar ook achter komt. Ook had ik steeds het idee dat ik al wist wat er 30 pagina's verder zou gebeuren. Elke keer bleken mijn vermoedens juist. Halverwege het verhaal wist ik al hoe het zou eindigen. Erg jammer. Er was geen plottwist of onverwachte wending. 
Wel moet vermeld worden dat er veel medische begrippen in voor komen, zonder dat het onduidelijk of langdradig wordt. Daardoor heb ik het idee dat ik nog wat geleerd heb. 
Daarnaast zijn er heel veel toevalligheden. Iets te veel naar mijn mening. Een keer, oké. Twee keer, is ook goed. Maar vijf, zes keer wordt wel erg veel. 
Daarnaast is het allemaal gewoon erg onwaarschijnlijk. Marissa, de kleine vrouw die haar ervaren belager weet te overmeesteren? Niet erg waarschijnlijk. 
Wel moet gezegd worden dat dit boek uit 1987 komt. 
Ik vind het jammer, want het boek Kritiek van Robin Cook vond ik juist wel erg goed. Hier zat wel veel spanning in, en een einde die ik niet had verwacht. 

 

Helaas moet ik dit boek 1 ster geven. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb