De bewoonde wereld Nicci French

Gepubliceerd op 20 april 2021 om 17:18

Abbie Devereaux wacht in het donker. Ze is geblinddoekt en vastgebonden aan handen en voeten. Ze weet niet waar ze is en kan zich niet herinneren wat er is gebeurd. Ze hoort een stem in het donker. Een man die ze nooit ziet voert haar en praat tegen haar. Hij belooft haar in leven te houden, maar toch zal ze sterven, net zoals de anderen. Ze probeert te overleven. Ze telt de seconden als ze alleen is. Ze vertelt zichzelf verhalen, denkt terug aan gebeurtenissen uit haar verleden, maakt plannen, praat tegen haar gijzelnemer en neemt zich voor te ontsnappen. Terug naar het normale, alledaagse leven zonder zorgen, weg van angstige eenzaamheid en terug naar de bewoonde wereld.


Dit boek bestaat uit drie delen. De eerste twee delen zijn niet onderverdeeld in hoofdstukken, het derde deel wel. 
Voor mij was het even inkomen in het verhaal. Ik merk dat ik dit vaker heb met Nicci French. Het begin is niet per se slecht, helemaal niet zelfs. Toch moet ik steeds even door het begin heen. 
Maar opeens wordt het super spannend en kan ik het boek niet meer wegleggen. Ineens gaat het razendsnel, volgt het ene het andere snel op. Er zijn regelmatig plotwendingen, wat zorgt voor nog meer spanning. 
Bij dit verhaal gaat het vooral om wie te vertrouwen is en hoe belangrijk het is om geloofd te worden. Nadat Abbie terug is in de bewoonde wereld wordt haar verhaal niet (helemaal) geloofd. Dat zorgt ervoor dat Abbie zelf actie moet ondernemen, wat lastig is aangezien ze haar geheugen van een paar dagen voor de aanval kwijt is. Het psychologisch aspect hierbij is waanzinnig. 
Hoe goed ken je je vrienden, en hoe goed kennen ze jou? Dit is een belangrijke vraag die door het verhaal heen steeds weer opspeelt. Wat weten je vrienden eigenlijk over je? Wat weet je nou eenmaal van hen? Zou je ze missen als ze een paar dagen zouden verdwijnen? Allemaal intrigerende vragen. 
Maar ook het deel waar ze gevangengehouden wordt is interessant. Het geeft interessant weer hoe je met zo'n gevangenschap kan omgaan, wat het met je doet en hoe het ervaren kan worden. 

 

Al met al erg genoten van dit boek. Ik geef het vier sterren. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb