Zes jaar Harlan Coben

Gepubliceerd op 27 september 2020 om 14:20

Zes jaar geleden moest Jake toezien hoe Natalie met een ander trouwde. Zes jaar lang verborg hij zijn gebroken hart en stortte hij zich op zijn werk als wetenschapper. Zes jaar lang hield hij zich aan zijn belofte om haar met rust te laten. Als hij leest dat Natalies echtgenoot Todd is overleden, besluit Jake bij de begrafenis een glimp op te vangen van zijn grote liefde. Maar de weduwe is een volkomen vreemde die al tien jaar met Todd getrouwd blijkt te zijn…

 

Wederom een boek vol spanning. Ik heb hartstikke genoten. 
De schrijfstijl en de vorm van de boeken van Coben zijn redelijk hetzelfde, dus daar valt inmiddels niets nieuws meer over te zeggen. Het is een schrijfstijl waar ik dol op ben, en waar ik maar geen genoeg van krijg! Heerlijk cynisch en gevat. 
Het verhaal zelf is weer fantastisch. Het hele verhaal door had ik geen idee waar het naartoe ging. Als het einde onthuld wordt ben ik verrast, maar het past allemaal goed in het verhaal. 
Wat mij opvalt bij de boeken van Coben, is dat de hoofdpersoon altijd een beste vriend heeft. Ik vind de chemie tussen hoofdpersoon en vriend altijd erg leuk. Onvoorwaardelijke vriendschap speelt een belangrijke rol in zijn boeken. Ze zijn heerlijk op elkaar ingespeeld en kennen elkaar door en door. Toch is het geen zoetsappige vriendschap. Ze maken vooral veel lol samen, waar ik elke keer weer om moet lachen. 
Maar het belangrijkste in het verhaal is toch wel de geheimzinnigheid. Jake Fisher probeert achter de waarheid te komen en wordt daar flink voor gestraft. Ook bij de lezer zit de spanning er flink in. Ik kon het boek bijna niet wegleggen, zo graag wilde ik weten hoe het zou eindigen. 

 

Al met al vond ik het dus een erg goed boek. Ik geef het vijf sterren. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb