Laat niet los Harlan Coben

Gepubliceerd op 15 juni 2021 om 16:09

Vijftien jaar geleden werden er twee tieners dood gevonden naast een verlaten treinspoor: de tweelingbroer van Nap Dumas, Leo, en de dochter van het hoofd van de politie. Velen dachten dat ze samen zelfmoord hadden gepleegd, maar er waren ook dorpsbewoners die dat weigerden te geloven.
Nap, die politieagent is geworden, doet er alles aan te achterhalen wat zich die zomer afspeelde. Dan worden de vingerafdrukken van zijn vermiste ex-vriendin bij het treinspoor gevonden en komt hij terecht in een wirwar van familiegeheimen en leugens. Geholpen door de inmiddels gepensioneerde politiechef gaat hij op zoek naar de waarheid. Een die laat zien dat samenzweringen, zowel kleine als grote, dodelijk kunnen zijn.


Weer een geweldig boek van Coben. Het is razend spannend en leest lekker vlot. Binnen een paar dagen had ik het boek al uit. De gebeurtenissen volgen elkaar snel. Elke keer kom je iets meer te weten over de waarheid, zodat je niet meer kunt stoppen met lezen. 
Ook in dit boek is de heerlijke droge humor aanwezig. En als ik dan aan iemand die mij ziet lachen vertel waar het boek over gaat (dood, moord etc.) geven ze mij een vreemde blik, waardoor ik mij een beetje een psychopaat voel :-) 
In dit boek schrijft Coben over een geheime raketbasis en de samenzweringen daaromheen. Als een ander hierover had geschreven had het vergezocht geleken, maar bij Coben kwam dat niet eens in me op (pas toen ik vertelde waar het boek over ging dacht ik 'dit klinkt eigenlijk best vreemd') Echt heel goed geschreven. 
Daarbij zijn er de nodige plotwendingen en ook het einde is onverwacht. 
Er komen verschillende thema's aan bod. Het gaat over liefde. Partnerliefde, maar ook broederliefde. De band tussen Nap en zijn broer was sterk. Maar was de band ook zo goed als hij altijd had gedacht? 
Natuurlijk speelden ook geheimen en vertrouwen een grote rol in het verhaal. Wat heeft Leo hem niet verteld? Verteld iedereen hem nu wel de waarheid? Wat is er die avond werkelijk gebeurd? Wie kan hij nog vertrouwen? 

Al met al een erg goed boek. Ik geef het 4,5 sterren. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.