Het stille meisje Tess Gerritsen

Gepubliceerd op 4 december 2020 om 16:56

In Bostons Chinatown wordt de hand van een vrouw gevonden. Op het dak van een gebouw ligt haar lijk met een bijna afgehakt hoofd. Er worden twee zilvergrijze haren op haar lichaam aangetroffen. Tijdens het onderzoek ontdekken rechercheur Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles dat er nog meer brute moorden zijn gepleegd. Negentien jaar eerder vonden tijdens een schietincident in een restaurant in Chinatown vijf mensen de dood. Slechts één persoon overleefde die slachtpartij: een mysterieuze vrouw en een meester in de Chinese vechtkunst die een groot geheim met zich meedraagt. Nu is ze het doelwit van een onzichtbare vijand die meedogenloos toeslaat

Dit is het negende deel in de Rizzoli en Isles serie. 
Pas toen ik halverwege het boek was kwam ik erachter dat dit boek onderdeel is van een serie. Ik heb dus nog niet de voorgaande boeken gelezen, hoewel ik dat wel heel graag nog wil doen. Ik kan wel zeggen dat ik het verhaal goed kon volgen. Ik vind het alleen wel jammer dat ik nu delen van Rizzoli's en Isles verleden weet. Mijn eigen fout, maar ik raad jullie aan niet in het midden te beginnen!
Dit is een spannend boek, waarbij de nadruk ligt op op Chinese verhalen en mythen. Dat maakt dit een interessant boek omdat je als het ware een kijkje kunt nemen in de Chinese cultuur. Het was dan ook erg leuk om te lezen. Dit boek is heel geschikt om rond de tijd van Halloween te lezen, zonder dat het te vreemd wordt. Ik was dan ook blij dat het boek een einde heeft met een logische verklaring voor alle gebeurtenissen. 
Verder leest het boek lekker vlot. 
Het is een verhaal waarbij de spanning wordt opgebouwd. Er komen vooral veel vragen naar boven. Hoe meer je leest, hoe meer vragen er komen, totdat het boek dan eindelijk uit is en je achter de hele waarheid komt. 

Dit was een leuk boek om te lezen. Ik geef het vier sterren. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.