De rustelozen John Connolly

Gepubliceerd op 11 juni 2021 om 14:13

Daniel Clay, ooit een gerespecteerd psychiater, is jaren geleden verdwenen, na aantijgingen van misbruik van zijn patiënten. Zijn dochter Rebecca denkt dat hij zelfmoord heeft gepleegd.
Merrick, vader van een van Clays slachtoffers en een genadeloze moordenaar, gelooft echter dat Clay nog leeft en wil zijn dochter wreken. Rebecca krijgt hulp van Charlie Parker, maar Merrick laat zich niet tegenhouden. En dan is er nog het kwaad in de schaduwen.

 

Dit boek is onderdeel van de Charlie Parker serie. 
Ik begon dit boek met het idee 'ik weet niet goed wat ik ervan ga vinden, maar ik ga het gewoon lezen.' En nog viel het tegen. Dat komt voor mij vooral denk ik door het bovennatuurlijke dat er in verweven zit. Er zitten hele goede stukken in, maar dan kwam er weer een stuk over een soort geesten en dan verslapte mijn aandacht totaal. 
Wat wel blijkt uit dit boek is dat Connolly goed heeft nagedacht over de personages. De personages hebben een duidelijk motief en ook is de achtergrond/ het verleden van de personages goed uitgewerkt. Ook over het karakter is nagedacht. De gevoelens en het karakter van de personages zijn complex. Je leert de personages het meest kennen door hun handelen. 
Een ander positief punt is de humor. Er zit van die droge humor in, waardoor je gewoon wel móét glimlachen. 
Verder is het verhaal wel erg langdradig. Sommige stukken zijn echt heel spannend, maar het grootste gedeelte leest gewoon niet vlot. Er wordt over van alles achtergrondinformatie gegeven, terwijl dat vaak verder niet van belang is voor het verhaal. Dat zorgde er bij mij voor dat ik gewoon niet meer geconcentreerd was op het verhaal. Dat is best jammer, omdat er ook echt spannende stukken in zitten. 
Ook vind ik Charlie Parker geen leuk personage. In dit boek is zijn vrouw bij hem weg, en ondanks het verdriet dat Charlie hierdoor heeft, wil ik niet dat de vrouw weer terug komt. Dit komt bij mij voort uit het idee 'ze kan beter krijgen'. 


Al met al heb ik niet erg genoten van dit boek. Ik geef het 2,5 sterren. (dit is voornamelijk gebaseerd op mijn mening, niet per se over de kwaliteiten van de schrijver)


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb