De leerling Tess Gerritsen

Gepubliceerd op 11 maart 2021 om 13:32

Boston wordt geteisterd door een reeks schokkende misdaden die eindigen in ontvoering en dood. Het patroon suggereert dat er één man aan het werk is: seriemoordenaar Warren Hoyt, bijgenaamd 'De Chirurg', die echter onlangs achter de tralies is verdwenen. Rechercheur Jane Rizzoli vermoedt dat er een leerling van Hoyt rondwaart, die gebruik maakt van zijn gruwelijke methoden. Maar Jane houdt er geen rekening mee dat ze zelf wel eens het doelwit zou kunnen worden. Als Hoyt plotseling op vrije voeten komt, voegt hij zich bij zijn mysterieuze bloedbroeder in een nietsontziende vendetta.

 

Dit is het tweede deel in de Jane Rizzoli en Maura Isles serie. Maura Isles komt erin voor, maar speelt nog geen erg belangrijke rol. 
Wederom een erg spannend boek. Het boek speelt zich wederom af in de zomer, het jagersseizoen van De Chirurg. Jane Rizzoli speelt de grootste rol.
Wat ik erg leuk vond is dat er een stukje romantiek in voorkomt. Rizzoli, altijd koel en afstandelijk, altijd haar schild opgetrokken tegenover de wereld, laat haar masker (uiteindelijk) zakken. Maakt het boek een stuk leuker.
Ik vind het ook leuk dat De Chirurg nog zo'n belangrijke rol speelt. Daarom is het wel belangrijk dat je eerst het eerste deel leest, dan pas het tweede. Je kan ze los van elkaar lezen, maar daardoor mis je wel net wat extra achtergrondinformatie. 
Deze serie van Gerritsen doet mij sterk denken aan de Grant County en Will Trent serie van Karin Slaughter. Als je die boeken leuk vond, zul je geheid genieten van deze serie. 
Wat ik wel weer jammer vind is dat de titel naar mijn mening net te veel onthuld over de plot van het verhaal. 
Een erg spannend boek die je steeds doet afvragen hoe het zal eindigen. 

 

Ik geef dit boek vier sterren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb