Het aandenken Tess Gerritsen

Gepubliceerd op 10 oktober 2021 om 16:13

Al jarenlang blijkt er een perfect geconserveerde mummie in een kelder van het Crispin Museum in Boston te liggen. De ontdekking ervan door de museumstaf is een opzienbarende vondst. Dan treft patholoog-anatoom Maura Isles een macabere boodschap in het lichaam aan, een bewijs dat dit 'eeuwenoude' reliek in feite een modern moordslachtoffer is.
Voor Maura en rechercheur Jane Rizzoli is het forensisch bewijs onmiskenbaar. En als de resten van een andere vrouw in de verborgen nissen van het museum worden gevonden, wordt het duidelijk dat er een psychopaat rondwaart. Jane en Maura beginnen aan een race om dit gestoorde roofdier te stoppen voordat hij nóg een aandenken kan toevoegen aan zijn gruwelijke verzameling.

 

Ook dit is weer een spannend boek en de Rizzoli en Isles serie. 
Het verhaal gaat weer lekker vlot, je leest er zo doorheen. Het begin moest ik even daarheen, maar algauw zat de spanning er goed in. Je bent benieuwd, wat is het geheim van dat personage, wie zit er eigenlijk achter, kortom, hoe zit het nou eigenlijk?
Het verhaal is goed opgebouwd, de spanning neemt steeds verder toe. En door de cliffhangers aan het einde van de hoofdstukken kon ik bijna niet meer stoppen met lezen!
Ook het plot is goed uitgewerkt. Door het hele verhaal heen kom je steeds iets meer te weten, worden je gedachten steeds een andere richting in gestuurd. Tegen de tijd dat het boek bijna uit is, weet je eindelijk alles, is het raadsel opgelost. 
Ook in dit verhaal wordt aandacht besteed aan de persoonlijke situatie van Jane en Maura. Hoe zal het tussen Maura en Brophy lopen? Hoe gaat het er nu aan toe tussen de ouders van Jane?
Het enige minpuntje is Sansone. Ik vind hem persoonlijk erg irritant worden. In de Mefisto Club had ik dit niet, omdat hij paste bij het verhaal. Nu vind ik hem vooral opdringerig en vervelend. 
Verder een fantastisch boek weer! Erg knap hoe Gerritsen over zulke uiteenlopende onderwerpen goede thrillers kan schrijven. Want elk boek getuigt ook van een grondig research. Heel knap gedaan!

Ik geef dit boek 4,5 sterren. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.