De zondares Tess Gerritsen

Gepubliceerd op 20 maart 2021 om 13:43

Binnen de muren van een klooster heeft een afschuwelijk bloedbad plaatsgevonden.
Twee nonnen worden gevonden in de sneeuw, één dood, de ander levensgevaarlijk gewond. Bij de autopsie komt patholoog-anatoom Maura Isles tot een schokkende ontdekking: Zuster Camille was zwanger voordat ze werd vermoord. Lang begraven geheimen komen aan het licht tijdens het speurwerk van Maura Isles.

Een super spannend boek! Zeker de moeite waard!
Vooral patholoog-anatoom Maura Isles speelt een belangrijke rol in dit derde deel van de Jane Rizzoli en Maura Isles serie. Jane Rizzoli komt ook veel voor, maar is in dit deel minder belangrijk dan Maura. 
In de zondares komt vooral het onderwerp religie aan bod. Wat zet mensen ertoe aan om in een klooster te gaan wonen? Is in de wetenschap overal een antwoord op te vinden? 
Ook is er sprake van romantiek in dit boek. Liefde gaat gepaard met geheimen. Daarbij is er de vraag of na een breuk het wederzijdse vertrouwen en de liefde weer kan opbloeien. Liefde zorgt ervoor dat je gekwetst kan worden, maar dat zorgt er ook voor dat je een band kan opbouwen. Hoe zal het voor Maura en Jane uitpakken?
Maar het gaat toch vooral om de moord op de nonnen. Het mogelijke motief van de dader, de autopsie en het onderzoek. Een razend spannend boek, met genoeg verrassingen. 
Wat ik erg leuk vind aan deze serie, is dat je echt een band opbouwt met de personages. Je leert ze kennen, voorspeld wat ze zullen doen, en leeft met ze mee. 

 

Ik geef dit boek 4 sterren. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb