De ontdekking Harlan Coben

Gepubliceerd op 7 januari 2023 om 13:33

Als zijn dochter Paige aan de drugs raakt en van huis wegloopt, doet Simon er alles aan om haar te vinden. Zijn zoektocht voert hem naar een onderwereld vol drugs en criminaliteit. Dan blijkt dat Paige niet de enige verdwenen jongere is. Samen met privédetective Elena Ramirez komt Simon op het spoor van een sekte-achtige organisatie: de Schitterende Waarheid.
Kunnen Simon en Elena de schimmige praktijken van de Schitterende Waarheid ontmaskeren? Zal hij zijn dochter levend terugzien? En waarom lijkt er een verband te bestaan tussen de sekte en zijn eigen vrouw?

 

Na al vele boeken van Coben verslonden te hebben, was ook dit boek zeker niet teleurstellend. Dit is zo'n boek die je de hele tijd uit wil lezen omdat je wilt weten hoe het zit, totdat je het uithebt. Dan wil je nóg meer lezen. 
Het verhaal begint meteen. Vanaf het eerste hoofdstuk zit je er middenin en wil je alsmaar weten wat er aan de hand is, wat er gebeurd is, hoe het verder zal gaan. De personages leer je door het verhaal heen kennen, zonder langdradige beschrijvingen. Hetzelfde geldt voor de gebeurtenissen: geen langdradig verhaal over wat er is voorgevallen, maar je wordt er middenin gegooid. Heerlijk!
Verder is het natuurlijk mega spannend. Er zitten genoeg verrassende plotwendingen tussen, en met Coben weet je nooit hoe het zal eindigen. Ik heb heerlijk genoten en wilde alsmaar weten hoe het zat, wat er gebeurd is, en wat de verschillende verhaallijnen met elkaar te maken hebben. 
En net als in de andere boeken van Coben is er die droge humor. Ondanks de spanning en de ernst van het verhaal, kun je het niet laten om soms even te glimlachen als je dit verhaal leest. 
Daarbij is het boek enorm realistisch. Zo ontkomen de hoofdpersonages niet op magische manier aan al het gevaar, maar moeten ook zij van hun verwondingen herstellen. Verder zijn de gesprekken op realistische wijze weergegeven, en ontvouwen de gebeurtenissen zich op logische wijze. 
Verder is een echt pluspunt de goede uitwerking van de personages. Dit is een punt die ik extra knap vind, omdat het boek een standalone is. Vaak zie je goed uitgewerkte personages bij series, waarbij de schrijver ook veel tijd heeft om de lezer kennis te laten maken met de personages. Maar ook bij deze standalone van Coben hebben alle personages een geschiedenis, motieven en karakter. Het is te zien dat veel aandacht is besteed aan het vormgeven van de personages. 
Zoals eerder beschreven zijn er verschillende verhaallijnen. Deze komen mooi bij elkaar. Het enige nadeel is echter dat je als lezer veel meer weet over de Schitterende Waarheid dan de hoofdpersonages. Dat vind ik jammer, hoewel er nog steeds genoeg vragen onbeantwoord blijven tot het einde. 
Tot slot heeft Coben interessante thema's gekozen om over te schrijven. Centraal staan verslaving en drugs, thema's die op realistische manier in het verhaal zijn opgenomen. Maar ook thema's als geheimen, sekte en (ouder)liefde komen aan bod. 

 

Al met al dus weer een fantastisch spannende thriller van Coben. Een echte aanrader! Ik geef het 4,5 sterren. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.