Oorsprong Dan Brown

Gepubliceerd op 14 november 2020 om 14:20

In Oorsprong van Dan Brown keert Robert Langdon weer terug om een van de grootste mysteries in zijn carrière op te lossen.
Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, is te gast in het hypermoderne Guggenheim-museum in Bilbao, voor een belangrijke onthulling die de wetenschap voor altijd zal veranderen. De gastheer van de avond is Edmond Kirsch, een veertigjarige miljardair en futuroloog wiens oogverblindende hightech uitvindingen en gewaagde uitspraken hem wereldberoemd hebben gemaakt. Maar de zorgvuldig georkestreerde avond barst plotseling uit in chaos, waardoor Kirsch' waardevolle ontdekking voorgoed dreigt te verdwijnen.
Samen met de elegante museumdirecteur Ambra Vidal vlucht Langdon naar Barcelona, waar ze een spoor volgen dat ze uiteindelijk oog in oog zal brengen met Kirsch' schokkende ontdekking. 

 

Dit boek is het vijfde deel van de Robert Langdon serie. De delen zijn prima los te lezen, hoewel het leuker is om ze op volgorde te lezen, al is het alleen om Robert Langdon door en door te leren kennen :) 
Ook dit deel was weer super spannend. Het kostte mij verschrikkelijk veel moeite om het boek weg te leggen om mijn dagelijkse taken uit te voeren!
In dit boek staan de vragen 'waar komen we vandaan' en 'waar gaan we naartoe' centraal. Rondom deze vragen is een interessante theorie die we aan het einde van het boek voorgeschoteld krijgen. 
In dit boek speelt ook religie weer een belangrijke rol. Vooral religie en de wetenschap komen tegenover elkaar te staan. Wat ik vooral mooi vindt, is dat er in dit boek niet zozeer een kant wordt gekozen, maar dat ze eigenlijk pleit voor de vereniging van religie en wetenschap, dat ze elkaar completer maken. Hierbij komt ook de de traditionele kerk tegenover de gemoderniseerde kerk aan bod. De verschillen, de redenen om bij een van de kerken aan te sluiten, de positieve gevolgen en de gevaren. 
Ook een belangrijk onderdeel in dit boek is de technologische ontwikkeling. Zowel de positieve kanten als de gevaren komen aan bod op een originele manier. Het is lastig om dit goed te beschrijven zonder te veel te verraden over het boek, maar de positieve kanten en de gevaren worden op een hele mooie, indrukwekkende en niet eerder vertoonde manier weergegeven. 
Wederom was het weer super interessant om te lezen. Er is veel stof om over na te denken zodra je het boek uit hebt. In dit boek speelt de symboliek een mindere grote rol dan in de voorgaande boeken, hoewel het niet geheel ontbreekt. 
Ook dit boek is weer bijzonder door de afbeeldingen in het boek. 

 

Kortom een erg goed boek. Ik geef het 4,5 sterren. 

Wat vonden jullie van de Robert Langdon serie?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb