Voor ik ga slapen S.J Watson

Gepubliceerd op 5 maart 2021 om 10:15

Elke ochtend als Christine wakker wordt zijn haar herinneringen gewist. Haar geheugen is aangetast door een ernstig ongeluk. Elke ochtend moet iemand haar vertellen wie ze is. Hierdoor is ze volledig afhankelijk van haar man Ben, met wie ze al 22 jaar getrouwd is. Dankzij haar dagboek, dat ze op advies van de dokter bijhoudt, ontdekt ze dat Ben haar niet alles vertelt.


Dit is niet het soort thriller met bloed, politieagenten, moord en vermissingen. Dit is het soort thriller vol verwarring, vol spanning. Ik heb het boek in twee dagen uitgelezen, gewoon omdat ik moest weten hoe het verder zou gaan. 
Dit boek is onderverdeeld in drie delen. Het is eerste deel heet 'vandaag'. Het is een kort stukje waarin Christine wakker wordt en niet meer weet wie ze is. 
Daarna komt deel twee. Die beslaat het grootste deel van het boek. Het heet 'dagboek'. Christine houdt een tijdje een dagboek bij. In dit deel wordt je steeds heen en weer geslingerd tussen ideeën en vermoedens. Wat is er aan de hand met Ben? Waarom verteld hij deze leugens? Doet hij dit voor Christine, om haar te beschermen, of schuilt er meer achter?
Dan komt het laatste deel, opnieuw genaamd 'vandaag'. Nu komt de grootste spanning. Wanneer je in dit deel bent aangekomen kun je het gegarandeerd niet meer wegleggen tot het boek uit is. 
Dit boek zit heel goed in elkaar. Het is mooi en vaardig geconstrueerd. Dit boek valt onder de psychologische thrillers, en dat is duidelijk te merken. De lezer weet de hele tijd net zoveel als Christine zelf, wat de spanning alleen maar verhoogd. De herinneringen die zo nu en dan naar boven komen maken het alleen maar nog spannender. Ik wilde de hele tijd weten wat er de dag van het ongeluk gebeurd is. Fantastisch boek!

Ik geef het vijf sterren. 

 

Het boek is ook verfilmd. De verfilming staat op Videoland, onder de titel 'Before I go to sleep'. Ik heb de film zelf nog niet gezien, maar ben zeker van plan het te gaan kijken.  

Wat vinden jullie van het boek?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.