Verdwijn Tess Gerritsen

Gepubliceerd op 21 maart 2021 om 15:56

Een naamloze, mooie vrouw schijnt niet meer dan de volgende dode in het lijkenhuis te zijn. Maar als patholoog-anatoom Maura Isles de lijkenzak openritst, krijgt ze de schrik van haar leven. Het lijk opent de ogen.
De nog levende vrouw wordt bliksemsnel naar het ziekenhuis overgebracht. Maar iets bizars verandert in iets dodelijks. Met schokkende, koelbloedige precisie vermoordt ze een bewaker en gijzelt enkele mensen. Waaronder een zwangere patiënt: rechercheur Jane Rizzoli. Wie is deze gewelddadige vrouw en wat wil ze? Terwijl de uren van zinderende spanning doortikken, voegt Maura zich bij Janes echtgenoot, FBI-agent Gabriel Dean, in een poging de identiteit van de geheimzinnige moordenares te achterhalen. Alleen Jane, in de val met de gewapende, waanzinnige vrouw, bezit de sleutel tot het mysterie... als ze het overleeft.

 

Dit is het vijfde deel uit de Rizzoli en Isles serie. 
Wauw, wat een super spannend boek!
Het boek bestaat uit twee verhaallijnen die door het verhaal heen met elkaar vervlochten worden. Het boek begint met een hoofdstuk over een Russisch meisje genaamd Mila, die naar de Verenigde Staten wilt voor een beter leven, dat heel anders uitpakt dan ze had gehoopt. 
Dan is er natuurlijk het deel over de gijzeling. Jane Rizzoli is toevallig in het ziekenhuis omdat ze op het punt staat te bevallen, wanneer er sprake is van een gijzeling. Als agente zijnde loopt ze groot gevaar. 
Het is een spannend boek die veel aandacht besteed aan mensensmokkeling en gedwongen prostitutie. Interessante onderwerpen die veel losmaken. Je voelt mee met de personages, ondanks dat je je haast niet kunt indenken wat ze door moeten maken. 
Er zijn veel mysteries in het verhaal. Hoe staan de gijzelnemers in verband met het verhaal over Mila? Wie spreekt de waarheid?
Ook speelt corruptie een belangrijke rol. 
Ook dit boek zit weer vol plotwendingen. De gevaren komen uit de meest onverwachte hoeken. Je zou denken dat ik daar nu wel aan gewend ben, door zoveel boeken van Gerritsen gelezen te hebben, maar ik laat me elke keer weer verassen!

 

Ik geef het boek vier sterren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.