Het verloren symbool Dan Brown

Gepubliceerd op 2 november 2020 om 16:07

Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, wordt onder valse voorwendselen naar Washington gelokt: het epicentrum van de wereldmacht en de stad waar de grootste geheimen uit de geschiedenis verborgen liggen.
In Washington staat hem een vervelende verrassing te wachten. Peter Solomon, vooraanstaand lid van de vrijmetselarij en een goede vriend van Langdon, is ontvoerd en verkeert in levensgevaar. Solomons kidnapper wil maar één ding: dat Langdon de eeuwenoude codes van de vrijmetselarij ontcijfert en aan de kidnapper overdraagt.

 

Dit is het derde deel in de Robert Langdon serie. De boeken zijn prima los te lezen, hoewel het wel leuker is als je ze op volgorde leest. 
Weer een super spannend boek over Robert Langdon. Vanaf het moment dat je het boek oppakt kan je het niet meer wegleggen! Het leest lekker snel weg, ondanks de vele pagina's. 
Ook dit boek is weer origineel, vol met interessante ideeën en theorieën. In dit boek gaat het om de vrijmetselarij en hun rituelen. Wat heel sterk naar voren komt is dat wanneer mensen iets niet (goed) kennen, ze daarop reageren door hun onbegrip te tonen. Mensen luisteren niet meer naar de uitleg van iets. Ze zijn meteen bevooroordeeld en kunnen dat oordeel niet makkelijk opzij zetten. Ze staan dan ook niet meer open voor wat iemand te vertellen heeft. 
Wat ook naar voren komt is het idee dat de menselijke gedachte daadwerkelijk fysieke veranderingen kan aanbrengen. Om dit te kunnen moet je wel oefenen en talent bezitten. 
Natuurlijk zit ook dit boek weer vol plottwists. Vooral tegen het einde is er een verassende onthulling. 
Het enige wat ik jammer, maar wel begrijpelijk vind, is dat er steeds een andere vrouw is die met Robert de raadsels moet gaan ontrafelen. Met elk van deze vrouwen is een soort romantiek, maar (met uitzondering van Vittoria) wordt er in de opvolgende boeken niet over deze vrouwen geschreven. We weten natuurlijk wel hoe het met hen als individu verder gaat, maar niet waarom ze elkaar niet meer zien. Het is natuurlijk niet het belangrijkste in de boeken, maar wel jammer. 
Ook in dit boek staan de symbolen afgebeeld, en worden ze dus niet alleen beschreven. Dat maakt deze serie super origineel en leuk om te lezen. 

 

Ik geef dit boek 4,5 sterren. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.