Inferno Dan Brown

Gepubliceerd op 8 november 2020 om 15:52

Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, wordt op een nacht wakker in een ziekenhuis in Florence zonder te weten hoe hij daar is beland.
Geholpen door een stoïcijnse jonge vrouw, Sienna Brooks, vlucht Langdon en raakt hij verzeild in een duizelingwekkend avontuur. Langdon ontdekt dat hij in het bezit is van een reeks verontrustende codes, gecreëerd door een briljante wetenschapper; een genie dat geobsedeerd is door het einde van de wereld en het duistere meesterwerk Inferno van Dante Alighieri.
De strijd tegen deze mysterieuze vijand voert hen langs tijdloze locaties als het Palazzo Vecchio, de Boboli-tuinen en de Duomo, en Langdon en Brooks stuiten op een netwerk van verborgen doorgangen en eeuwenoude geheimen.

 

Dit is het vierde deel van de Robert Langdon serie. De boeken zij prima los van elkaar te lezen. 
Ook dit boek is weer anders dan de meeste thrillers en is ook weer super spannend. 
Het begint al meteen. Robert Langdon kan zich niets meer herinneren. Daardoor is het vanaf de eerste bladzijde spannend. Wat is er gebeurd? Wie is te vertrouwen? Waar zal dit hem heen brengen? Wie zitten er achter Langdon aan? Waarom? En zo zijn er nog talloze vragen.
In dit boek komen een aantal belangrijke thema's aan bod. Het belangrijkste thema is de overbevolking. Kunnen we dit probleem onder ogen zien? En zo ja, wat doen we er dan aan? Wat is ethisch juist? 
Een ander belangrijk thema is eenzaamheid en intelligentie. Is het wel zo fijn om heel slim te zijn? Bij een hoog IQ komt vaak ook eenzaamheid bij kijken. 
Ook speelt misleiding een belangrijke rol. Kun je geloven wat je met je eigen ogen ziet, en wat een ander jou vertelt? 
In dit boek speelt Dante Alighieri's Goddelijke komedie een belangrijke rol. Er wordt diep ingegaan op de thematiek en waar het gedicht nou eigenlijk over gaat. Je hoeft het gedicht niet zelf gelezen te hebben om dit boek te begrijpen. Ik heb zijn gedicht ook (nog :)) niet gelezen. 
Wat het boek, buiten de symboliek, bijzonder maakt is dat het verhaal zich op verschillende plaatsen in de wereld afspeelt. Overal waar hij komt zijn oude gebouwen met een verschillende historie en symboliek. Daardoor is het boek ook nog eens super interessant. 
En natuurlijk zijn er weer een heleboel plottwists en een totaal onverwacht einde. 

 

Ik geef dit boek 4,5 sterren

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb