De vreemde Harlan Coben

Gepubliceerd op 4 september 2020 om 10:46

Adam Price wordt aangesproken door een vreemde. 'Corinne heeft het allemaal verzonnen. Ze was helemaal niet zwanger'. Dat ene zinnetje zet Adam's leven op z'n kop. 
Adam doet eerst zelf wat onderzoek en komt tot de conclusie dat de vreemde gelijk had. Adam vraagt zijn vrouw om uitleg. Ze zegt dat ze tijd nodig heeft en laat hem met de kinderen achter. Ze komt niet meer terug. 

 

Wat een super spannend boek! Door het hele verhaal heen vraag je je af 'wat is er aan de hand?' Het boek zit vol mysterie en spanning. Wanneer het einde in zicht is, en ik eindelijk achter de waarheid kom, ben ik totaal geschokt. Wat een onverwacht einde!
Het boek heeft als hoofdpersoon Adam Price, maar in het verhaal lees je ook vanuit het perspectief van anderen. Vaak zorgt dit juist voor meer verwarring. Meestal heb ik geen idee welke kant het opgaat. En als ik dan een vermoeden heb, blijkt die niet juist te zijn als ik verder lees.
Het is een prachtig verhaal over geheimen en bedrog. Iedereen heeft geheimen. Aan wie is de taak deze geheimen te onthullen? En hoe en wanneer zou dat moeten? Wat voor gevolgen hebben deze geheimen? 
Coben heeft een heerlijke schrijfstijl. Hij maakt veel gebruik van sarcasme, waardoor het zelfs op onwaarschijnlijke momenten grappig is. 
Daarnaast zijn de personages het soort mensen die niet veel voorkomen. Ze zijn allemaal net iets anders dan anders. Toch zie ik ook veel herkenningspunten. Puber jongens die nooit vol lijken te zijn, volwassenen die niet goed weten hoe om te gaan met mobieltjes en ouders die alles over hebben voor hun kinderen. 
Coben staat garant voor spanning, plottwists en humor. Ik geniet keer op keer van zijn boeken. 

 

Ik geef dit boek vijf sterren. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb