Sneeuwval Tess Gerritsen

Gepubliceerd op 10 oktober 2021 om 16:09

Nadat patholoog-anatoom Maura Isles een medisch congres in Wyoming heeft bezocht, gaat ze samen met vrienden skiën. Maar hun auto komt in de bergen vast te zitten in de sneeuw. Als de nacht valt, zoekt de groep tijdens een sneeuwstorm haar toevlucht in het afgelegen dorp Kingdom Come. Daar lijkt iets ergs te zijn gebeurd: in twaalf griezelig identieke huizen staat het eten onaangeroerd op tafel en staan de auto's nog in de garages. De bewoners van Kingdom Come lijken echter in rook opgegaan. Maar voetstappen in de sneeuw verraden dat iemand Maura en haar vrienden bespioneert. Een week later krijgt rechercheur Jane Rizzoli in Boston het nieuws dat er in een ravijn in de buurt van Kingdom Come een verkoold lichaam is gevonden.

 

Dit is het tiende deel in de Rizzoli en Isles serie. Weer een mega spannend boek!
Het begin is net iets trager dan anders het geval is bij Gerritsen, maar daarna zat ik er weer helemaal in!
Dit boek is net anders dan de meeste boeken van Gerritsen doordat Maura dit keer 'slachtoffer' is. Zij is het waar het onderzoek deze keer om gaat. Doordat ik al binding heb met de personages door het lezen van de eerdere boeken in de serie, is dit boek extra leuk. En spannend. 
Bij het lezen van het boek zat ik de hele tijd op het puntje van mijn stoel. Ik kon gewoon niet meer stoppen totdat ik wist hoe het allemaal zat. Dat is echt wat de boeken van Gerritsen kenmerkt, en wat ik ook tegenkom bij Coben en Slaughter: als je eenmaal begonnen bent met lezen lukt het niet meer om te stoppen. Je moet gewoon weten hoe het zit. 
Ook zit het boek weer vol plotwendingen. Die paar dingen die je zeker denkt te weten, blijken helemaal niet te kloppen. 
Daarbij is het boek opgebouwd als een soort puzzel. Je krijgt elke keer een paar stukjes toegereikt, maar met alleen die paar stukjes kan je het gehele plaatje nog niet zien. Daarvoor moet je verder lezen. En uiteindelijk past alles precies. 
Wat ik ook steeds weer tegenkom bij Gerritsen, is dat er een persoonlijk verhaal in verweven is. Meestal is de eerste kennismaking met dit verhaal het proloog. Het gaat hier niet alleen om de zaak of om een verdachte, maar soms het slachtoffer speelt een belangrijke rol, andere keren de dader. Gerritsen laat steeds een stukje zien van zijn of haar leven, wat het boek spannender maar ook interessanter maakt. Het maakt het boek persoonlijker, voegt meer gevoel toe. Een hele mooie toevoeging. 

 

Ik geef dit boek 4,5 sterren. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.