Momentopname Harlan Coben

Gepubliceerd op 2 oktober 2020 om 15:13

Wanneer Grace de foto's van een familie-uitje ophaalt, zit er één foto bij die niet afkomstig was van het rolletje. Er staan vijf jonge mensen op, van wie er een opvallend veel op haar man Jack lijkt. Maar als Jack de foto ziet, ontkent hij dat hij het is en later die avond verdwijnt hij.
Al snel komt Grace erachter dat ook anderen op zoek zijn naar haar man – en naar de foto. Een van hen is een meedogenloze moordenaar, die niet zal opgeven voor hij zijn prooi heeft gevonden.

 

In dit boek staan een aantal thema's centraal. Zo is een belangrijk thema: wie heeft schuld? Er is een samenloop van omstandigheden waar een aantal personen bij betrokken waren. Waar ligt het begin? Wie heeft het probleem veroorzaakt? Vooral op het einde zijn deze vragen belangrijk. 
Ook staat centraal: wie kun je vertrouwen? Een persoon die slechte dingen heeft gedaan, maar voor jou altijd goed is geweest, kun je die vertrouwen? Zijn ogenschijnlijk goede personen ook echt goed? Vertrouw je je beste vriend eigenlijk wel? 
In het boek wordt ook duidelijk dat alles niet zo zwart-wit is als het lijkt. Een slecht persoon heeft immers ook iets goeds in zich, net zoals goede mensen slechte dingen kunnen doen. En hoe worden goede en slechte mensen eigenlijk van elkaar onderscheiden? 
Uiteraard was dit boek weer vol spanning en mysterie. Tot op de laatste bladzijde had ik geen idee wat er nou precies aan de hand was. En op het allerlaatste moment, wanneer ik dacht dat ik nu dan eindelijk alles wist, weet Coben in het epiloog toch nog een laatste schok teweeg te brengen. Wat is het toch weer een fantastisch verhaal. 
En dan is er natuurlijk ook nog zijn fantastische schrijfstijl. Heerlijk cynisch en vol humor. Op de spannendste momenten weet hij een glimlach op mijn gezicht te krijgen.  

 

Dit boek geef ik (tromgeroffel) vijf sterren. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb