De Mefisto Club Tess Gerritsen

Gepubliceerd op 9 juli 2021 om 14:24

P E C C A V I Dit Latijnse woord is in bloed gekrast op de plek waar een jonge vrouw op nietsontziende wijze is vermoord: IK HEB GEZONDIGD. Het is bedoeld als een kerstgroet en jaagt patholoog-anatoom Maura Isles en rechercheur Jane Rizzoli de stuipen op het lijf. Algauw brengen ze het slachtoffer in verband met de controversiële psychiater Joyce O'Donnell, lid van een sinistere groep die zich de Mefisto Club noemt. Op Beacon Hill wijden de aanhangers van de Club zich aan de analyse van het kwaad. Kan het wetenschappelijk worden verklaard? Met behulp van mysterieuze religieuze symboliek proberen ze een verbijsterende theorie te bewijzen: Satan is onder ons. Maura en Jane raken verwikkeld in de angstaanjagendste zaak van hun carrière en gaan de confrontatie aan met een boosaardige vijand - wiens werk nog maar net is begonnen.


Dit boek is onderdeel van de Maura Isles en Jane Rizzoli serie. 

Dit boek gaat diep in over Het Kwaad. Bestaat het onder ons? Hebben de demonen zich onder ons gemengd? Het boek heeft iets weg van het bovennatuurlijke door de bewijzen voor het bestaan van het kwaad, maar is niet bovennatuurlijk in de zin van geesten of onverklaarbare zaken. Ja, er zijn mysteries en vragen, maar de meesten worden opgelost. Daarbij werkt de nuchtere houding van vooral Jane voor wat nuance. Toch is dit geen gewone thriller. Dit is een boek dat je op een andere manier doet huiveren dan de meeste andere thrillers, door al de theorieën over het bestaan van het kwaad en Satan. 
Uit het boek blijkt dat er veel research is gedaan. Zo wordt er bijvoorbeeld verwezen naar Bijbelse teksten en personen. Daardoor wordt het ook nog eens een heel interessant boek. 
Daarnaast vind ik het altijd erg leuk om te lezen over de persoonlijke situaties van de hoofdpersonen; de liefde tussen Maura en pastoor Brophy die niet anders kan dan tot verdriet leiden, en de problemen op het thuisfront bij Jane. Na het lezen van zo veel boeken uit de serie is het misschien wel net zo leuk om te lezen over de persoonlijke ontwikkelingen als over de mysteries en gruwelijkheden omtrent de moord. 


Dit boek geef ik vier sterren. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.