Jehanne Simone van der Vlugt

Gepubliceerd op 31 december 2020 om 14:06

Dit boek vertelt het waargebeurde, tragische levensverhaal van Jeanne d'Arc.
1425. Frankrijk is verwikkeld in de honderdjarige oorlog met Engeland. Als op een dag de Engelsen Domremy binnenvallen en een spoor van verkrachting en vernieling achterlaten, maakt de 13-jarige Jehanne de verschrikkingen van de oorlog voor het eerst van dichtbij mee. Dan overkomt haar iets wonderlijks: ze hoort een stem die haar vertelt dat zij degene is die Frankrijk van de vijand zal verlossen.
(Bruna)

 

Ik vond dit boek erg leuk om te lezen. Het boek heeft zowel spannende momenten als tragische momenten. Het is wonderbaarlijk hoe een jong meisje zoveel teweeg kan brengen. Vooral hoop en geloof spelen hierbij een belangrijke rol. De hoop op de redding van Frankrijk en het geloof in een mythe zorgen ervoor dat Jehanne zoveel aanhang heeft kunnen krijgen, maar ook haar eigen handelen; haar moed, haar geloof en onverschrokkenheid spelen een belangrijke rol. 
Van Der Vlugt heeft het verhaal over Jeanne d'Arc mooi weergegeven. Het is nu niet meer alleen een persoon uit de geschiedenis, maar een meisje dat echt heeft bestaan, echt heeft gevoeld en echt heeft geleefd. 
Dit boek valt onder de jeugdroman, maar is ook zeker leuk voor (jong)volwassenen. 
Hoewel ik het niet kan controleren, leest het alsof er goed onderzoek is gedaan. De personages zijn goed uitgewerkt. 

 

Al met al was het erg leuk om te lezen. Ik geef dit boek vier sterren. 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.