Eclipse Stephenie Meyer

Gepubliceerd op 28 januari 2021 om 15:49

Seattle wordt geplaagd door een serie mysterieuze moorden. Vampier Victoria zint nog steeds op wraak. Ze lijkt niet te stoppen. Bella is in groot gevaar. Daarnaast kampt Bella met een levensgroot dilemma. Ze moet kiezen tussen haar liefde voor Edward en haar vriendschap met Jacob. Door deze beslissing dreigt de eeuwenlange strijd tussen vampiers en weerwolven weer op te laaien. Na haar eindexamen staat ze voor een keuze, de belangrijkste in haar leven: die voor het leven, of voor de dood.

 

Weer een erg goed deel uit de Twilight-saga.
Dit deel is bijzonder door de extra informatie over zowel de vampierfamilie als de weerwolvenfamilie. Zo komen we meer te weten over Rosalie, haar mensenleven en hoe zij tot de Cullen familie kwam te horen. Ook worden er oude weerwolven verhalen verteld, en hoe de strijd tussen de vampiers en de weerwolven is ontstaan. Dit vind ik een leuke toevoeging, het zorgt voor wat extra's. 
In dit deel komt vooral heel sterk de strijd tussen Edward en Jacob naar voren, en de keuze om tot vampier te transformeren. Edward de vampier, waar Bella zielsveel van houdt en niet zonder kan leven, en Jacob de natuurlijke vijand van vampiers van wie Bella ook houdt, maar op een andere manier. Edward staat voor volwassenheid, terwijl Jacob staat voor het jong en onbezonnen zijn. Bella is bij beide een heel ander persoon, ze kan niet allebei de 'Bella's' tegelijk zijn. En nu moet ze kiezen...
Wat in dit deel net iets sterker naar voren komt dan in de voorgaande delen, is het boek Wuthering Heigts. In deel 1 kwam vooral Romeo en Julliet naar voren. Ik vind het erg mooi hoe deze twee literatuurboeken zo verweven worden in de Twilight serie. Het draagt bij aan de uiting van gevoelens, en daarbij zijn het gewoon twee hele mooie boeken die een rol spelen. Knap gedaan!
En natuurlijk zit er ook weer spanning in het verhaal. Victoria lijkt niet op te geven, en dan is er ook nog iets raars in Seattle aan de hand wat ook de nodige gevaren voor Bella met zich meebrengt. 
Al met al weer een erg goed boek!


Dit boek geef ik 4,5 sterren. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.