Breaking dawn Stephenie Meyer

Gepubliceerd op 9 februari 2021 om 14:50

'Je hoeft niet bang te zijn,' mompelde ik. 'Wij horen bij elkaar.' Ik werd helemaal overweldigd door de waarheid van mijn eigen woorden. Dit moment was zo perfect, zo volmaakt, dat er simpelweg niet aan getwijfeld kon worden. Hij sloeg zijn armen om me heen en drukte me tegen zich aan, als zomer en winter. Ik had het gevoel dat elk zenuwuiteinde in mijn lichaam onder stroom stond. 'Voor altijd,' beaamde hij. Bella Swan heeft een roerig jaar vol verleidingen, verlies en strijd achter de rug en staat nu voor het ultieme keerpunt. Ze wordt verscheurd door haar intense passie voor Edward enerzijds en haar grote vriendschap met Jacob anderzijds. Kiest ze voor de duistere maar verleidelijke wereld van de onsterfelijken, of besluit ze toch een volledig menselijk en dus sterfelijk leven te leiden? Bella is de schakel geworden in het eeuwigdurende conflict tussen de weerwolven en de vampiers. Haar keuze bepaalt het lot van beide stammen.

 

Wauw. Wat een fantastische afsluiting van de Twilight serie. Vol spanning, liefde en romantiek. 
Dit boek is onderverdeeld in drie delen. Het eerste deel is geschreven vanuit Bella's perspectief en gaat over de bruiloft en de huwelijksreis.
Daarna komt een deel geschreven vanuit Jacobs perspectief. Eerst zag ik er een beetje tegenop om dit stuk te gaan lezen. Ik ben niet echt een Jacob fan. Het was echter best interessant en bleek uiteindelijke een leuke toevoeging aan het verhaal. Zo komen we meer te weten over de werking van het horen van elkaars gedachten onder de weerwolven, Alpha's en de onverwachte kameraadschap tussen Jacob en Leah. Erg leuk om te lezen. 
Het laatste deel is weer vanuit Bella's perspectief. Ze heeft haar keuze gemaakt en dit heeft grote gevolgen, die vele gevaren met zich meebrengt, voor zowel haarzelf als haar geliefden. Kunnen zij deze gevaren het hoofd bieden, of is er geen hoop voor de toekomst?
Meyer weet een goede combinatie tussen humor en spanning te creëren. Zo zijn er momenten dat ik niet meer bij kwam van het lachen (en de rest van mijn familie mij heel vreemd aankeek) en momenten dat ik in mijn haast om te weten hoe het afloopt hele woorden oversla (vooral tegen het einde aan kon ik amper hele zinnen lezen!).  Maar er zijn ook momenten van verdriet en ontroering. 
Het zijn boeken die je bijblijven, niet omdat ze van groot literair belang zijn, maar omdat ze simpelweg super goed zijn! Ik heb erg genoten!

 

Ik geef dit boek vijf sterren.

Wat vinden jullie van de Twilight serie?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb