New Moon Stephenie Meyer

Gepubliceerd op 28 januari 2021 om 15:48

Voor Bella Swan is slechts één ding belangrijker dan het leven zelf: Edward Cullen. Maar verliefd zijn op een vampier is nog veel gevaarlijker dan ze ooit had kunnen denken. Edward heeft Bella al eens gered uit de klauwen van een slechte vampier, maar nu hun gewaagde relatie alles wat hen lief is bedreigt, komen ze pas in de problemen.
(Bol.com)

 

Dit boek vond ik minder leuk dan deel 1. Voor mij kwam dit vooral doordat Edward minder voorkomt en omdat Bella in het begin zo depressief is. Dat is natuurlijk begrijpelijk, maar het was voor mij niet erg leuk lezen; geen spanning, romantiek of mysterie. 
Later in het verhaal begint Jacob Black een rol te spelen. Vanaf dat punt wordt het weer leuker/ interessanter om het boek te lezen. Ook de 'visioenen' die Bella van Edward krijgt zijn interessant en voegt weer wat toen aan het verhaal, net als de mysteries rondom Jacob. 
Ik vind Jacob echter een minder leuk personage dan Edward (don't shoot me! :)). Daarom was het wel jammer dat Edward zelf zo weinig voorkomt. 
Wat ik wel weer erg mooi vond, is de volhardende liefde, de onzekerheid en de drang om te beschermen. Edward doet alles om Bella te beschermen. 
Ook de vriendschap die ontstaat tussen Jacob en Bella vind ik erg mooi; hoe Jacob Bella onverwachts uit haar depressie helpt. 

 

Ik geef dit boek 3,5 sterren. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb