Twilight Stephenie Meyer

Gepubliceerd op 28 januari 2021 om 15:44

Als Bella Swan naar het regenachtige Forks verhuist en de mysterieuze en aantrekkelijke Edward Cullen ontmoet, neemt haar leven een spannende wending.
Edward, met zijn krijtwitte huid, gouden ogen en betoverende stem, is zowel onweerstaanbaar als ongenaakbaar. Tot nu toe heeft hij zijn ware identiteit verborgen weten te houden, maar Bella is vastbesloten achter zijn geheim te komen. Wat Bella zich niet realiseert, is dat ze haar leven en dat van anderen in gevaar brengt naarmate ze hem beter leert kennen.
En misschien is het al te laat...

 

Normaal gesproken houd ik helemaal niet zo van Fantasy (alleen Harry Potter :-)), maar dit was een erg goed boek! Heb erg genoten. 
Ik heb de films al gezien, wel al een tijdje geleden, maar toch twijfelde ik of ik de boeken dan nog wel leuk zou vinden. Maar de boeken zijn nog veel beter dan de films! 
Wat ik erg mooi vind, is dat de hoofdpersoon, Bella, niet zo'n duidelijke held is. Ze is klungelig en onzeker, maar ze weet ook wat ze wil. Ik vind haar een erg mooi personage. 
Je zou wel een punt kunnen hebben als je zegt dat het niet erg feministisch is. Bella stelt zich redelijk afhankelijk op van Edward, Edward is haar wereld en ze nijgt alles daarbuiten te vergeten. Toch stoorde mij dit niet, omdat Bella wel een sterk karakter heeft. 
Er zit ook veel humor in het boek. Het is doordrongen van sarcastische opmerkingen. Ook wanneer Bella weer eens uit haar slof schiet en dan de reactie van Edward is elke keer weer leuk. 
Maar vooral de relatie die Edward en Bella ontwikkelingen vind ik mooi en erg leuk om te lezen. 

 

Ik geef dit boek 5 sterren. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.