Hier zijn de recensies van waargebeurde verhalen. Waargebeurde oorlogsverhalen heb ik onder de categorie oorlogsverhalen geplaatst. Die kun je hier vinden. De recensies gaan over boeken van uiteenlopende aard. Er zijn boeken vooral gericht op spanning maar ook boeken met een duidelijke boodschap. Er zijn dus veel verschillende soorten boeken vertegenwoordigd!

Anoniem

De terroristenjaagster Anoniem

Een onthullend verhaal van een joodse vrouw uit Irak, die een van de belangrijkste moslimterrorisme-experts ter wereld is. Vermomd als moslimvrouw infiltreerde ze in de VS in vele radicaal islamitische groeperingen om vitale informatie te verkrijgen over banden met organisaties als Hamas, Hezbollah en Al-Qaeda.Na de executie van haar vader door handlangers van Saddam Hoessein - hij werd ervan beschuldigd voor Israël te spioneren - en twee jaar huisarrest in Bagdad, besluit ze te vluchten. Via Iran en Israël komt ze in de VS terecht, waar ze voor een geheime dienst gaat werken.Op onnavolgbare wijze vertelt ze hoe ze door haar unieke kennis en ervaring van de moslimcultuur kon infiltreren in terroristische organisaties zonder ontdekt te worden.

Lees meer »

Betty Mahmoody

Uit liefde voor mijn kind Betty Mahmoody

Recensie eerder verschenen in Blikopzeewolde.nlIn Uit liefde voor mijn kind vertelt Betty Mahmoody wat er is gebeurd na haar dramatische vlucht uit Iran. Zij beschrijft de gebeurtenissen in de Amerikaanse ambassade in Turkije, haar aankomst in Amerika en hoe het daarna verder is gegaan. Zij geeft antwoord op de miljoenen vragen die de lezers van haar eerste boek bezighouden. Hoe heeft haar dochter Mahtob de gebeurtenissen verwerkt? Hoe denkt Mahtob over haar vader en hoe veilig zijn moeder en dochter op dit moment?

Lees meer »

Kevin Maurer en Mitch Weiss

De jacht op Che Guevara Kevin Maurer en Mitch Weiss

Recensie eerder verschenen bij Blikopzeewolde.nl1967. De bekende Argentijnse revolutionair Che Guevara wil een opstand in Bolivia ontketenen. Maar de Boliviaanse president krijgt er lucht van en vraagt de VS om hulp. De jacht op Che Guevara kan beginnen. Het wordt een van de eerste succesvolle missies van de US Special Forces in de geschiedenis: Che wordt opgespoord en gedood. Aan de hand van regeringsrapporten en documenten, ooggetuigenverslagen en gesprekken met hoofdrolspelers beschrijven Mitch Weiss en Kevin Maurer tot in detail de nog nooit eerder vertelde uitschakeling van de beruchte revolutionair – een missie die later in Afghanistan en Irak werd gekopieerd.

Lees meer »

Jennifer Worth

Haal de vroedvrouw Jennifer Worth

Het is 1950 als de 22-jarige Jennifer Worth als vroedvrouw komt werken bij de nonnen van Nonnatus House, een kloosterorde die al sinds 1870 actief is in de Londense docklands. Het is een plek waar behalve de politie en de bewoners niemand durft te komen: bordelen, straatbendes en alcoholisten tussen de gebombardeerde huizen. Kinderen worden geboren onder erbarmelijke omstandigheden in huizen zonder elektriciteit en veelal zonder stromend water. Geen gemakkelijke omgeving om in te werken, maar naast deze hardheid en onvermijdelijke drama's ervaart Jennifer Worth onverwachte vriendelijkheid en begrip, altijd vergezeld van een grote dosis Cockney-humor. Jennifer Worth vertelt niet alleen met liefde over de vrouwen voor wie ze dag en nacht klaarstaat, maar ook over de nonnengemeenschap waarin ze woont: wijs en vroom, maar ook werelds en grappig, soms gekmakend en vaak excentriek.

Lees meer »