Jane Austen at home Lucy Worsley

Gepubliceerd op 20 september 2020 om 14:17

Dit boek is een biografie over Jane Austen. De loop van het leven van Austen wordt op een informatieve en leuke manier beschreven. 


In het boek staan veel nuttige feiten voor de fans. Daarnaast is het op een leuke manier geschreven. Het is niet simpelweg een opsomming van feiten. Ook worden er delen uit brieven geciteerd. 
Wat dit boek anders maakt, is dat Jane Austen op een andere manier wordt neergezet dan de algemene opinie over haar. Deze mening wordt onderbouwd met argumenten en feiten. We zullen natuurlijk nooit weten wat Jane Austen daadwerkelijk gedacht heeft en we zullen zelfs niet alles weten wat ze gedaan heeft, maar Lucy Worsley heeft een mooie beschrijving van haar leven gegeven. Het is erg leerzaam en heeft mij toch wel aan het denken gezet. 
De schrijfstijl is prima. Worsley's gedachtegang is goed te volgen, en geen enkele bewering komt zomaar uit de lucht vallen. Natuurlijk ben ik zelf geen historicus, dus ik weet zelf niet wat wel of niet juist is, maar zal iemand ooit alle feiten over het verleden weten? 
Dit is de eerste keer dat ik een boek van Lucy Worsley heb gelezen, maar ik ben zeer tevreden. Het boek is op een grappige en leuke manier geschreven. Ik kan dit boek zeker aanraden. Ik heb dit boek met veel plezier gelezen, en ben blij en verrast met de feiten over het leven van Jane Austen.

Ik geef dit boek vijf sterren


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb