Laatste weduwe Karin Slaughter

Gepubliceerd op 21 juli 2020 om 16:36

Laatste weduwe is het elfde deel in de Will Trent serie. 
Het verhaal begint met de ontvoering van Michelle Spivey. De politie zet een grote zoekactie op touw. 
Een paar weken later worden Sara en Will opgeschrikt door het geluid van explosies. Ze gaan erop af, maar alles loop loopt volledig uit de hand: Sara wordt ontvoerd en Will moet noodgedwongen undercover. De situatie leidt hen naar een afgelegen plek in de bergen, naar de vreselijke waarheid over het lot van Michelle en een moordzuchtige radicale groepering. 


Wauw. Gewoon wauw. Wat een fantastisch verhaal. Slaughter weet hoe je actuele problemen tot een spannend verhaal maakt. Want dat is dit verhaal: actueel. In het begin van het verhaal wordt al gesproken over explosies. In dit tijdperk is dat geen aparte keuze. Terroristische aanslagen domineert het nieuws. Zelfs hier in het kleine Nederland zijn maatregelen genomen om terroristische aanslagen te voorkomen. 
Daarnaast spelen thema's zoals racisme en vrouwenhaat een belangrijke rol. Hoe ver mensen kunnen gaan in hun haat is op bijzondere wijze beschreven. 
Het is niet alleen actueel, maar ook modern. Slaughter gaat mee met de tijd. Zo wordt er over iPhones, smileys en memes gesproken. Personages maken herkenbare situaties mee, die op een lachwekkende manier beschreven worden. 
Dan is er nog iets wat ik onbewust gemist heb bij de Will Trent serie in vergelijking tot de Grant County serie: de huiselijkheid. Na de beschrijving over de ontvoering van Michelle Spivey, lees je over hoe Sara aan tafel zit terwijl haar moeder aan het koken is. Er hangt een fijne, herkenbare sfeer. Leuk om te lezen. 
Een punt waar ik echt bewondering voor heb, is dat Slaughter ook dit verhaal weer origineel heeft neergezet. Het is niet hetzelfde als de voorgaande boeken, en het wordt ook niet saai naarmate je meer van haar boeken leest. 
Dit boek heeft Slaughter de tijden bovenaan het hoofdstuk gezet. Soms spelen gebeurtenissen zich op hetzelfde moment af. Dit is vooral leuk omdat je zo leest hoe iemand iets bedoelt en hoe iemand iets opvat. In het begin lees je soms over dezelfde gebeurtenis vanuit verschillende perspectieven. Dit is leuk om de bovenstaande reden, maar er zit ook een nadeel aan: je weet al wat er gaat gebeuren. Toch was het niet storend, en dit was alleen in het begin.

Al met al was het dus een erg goed boek. Ik geef dit boek vijf sterren.  


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.