Stille zonde Karin Slaughter

Gepubliceerd op 10 juli 2020 om 11:43

Stille zonde is het negende deel in de Will Trent serie. 
In dit deel is Will Trent op een undercovermissie. Het loopt echter niet zoals gepland en hij komt er helemaal alleen voor te staan. Daarbij komt nog dat hij Sara Linton, de vrouw van wie hij houdt, niet durft te vertellen dat hij zijn leven op het spel zet. 
Sara gaat naar het ziekenhuis in Macon omdat haar stiefzoon Jared in zijn eigen huis is neergeschoten. Sara houdt Lena, Jareds vrouw, hiervoor verantwoordelijk. Zonder het te weten raakt Sara betrokken bij dezelfde zaak als Will


Over dit boek kan ik zeggen dat vooral de constructie erg mooi is. Het boek wordt geschreven vanuit drie perspectieven: Sara, Will en Lena. Maar wat dit verhaal speciaal maakt is dat Lena's kant van het verhaal zich niet in het heden afspeelt, maar rondom een inval waarbij zij de leiding had, en wat veel invloed op het verhaal heeft. Zo krijg je dat je de ene keer over Will en zijn undercovermissie leest, vervolgens over Sara en dan naar Lena rondom de inval. Zo wordt het verhaal op een mooie manier opgebouwd. 
Over Lena heb ik echter dubbele gevoelens. In de Grant County reeks was zij niet mijn favoriete personage, en nu komt ze al voor de tweede keer terug in de Will Trent serie. De eerste keer was erg leuk omdat het zich afspeelde in Grant County, waardoor het een mooie afsluiting was. Nu zit het voor mij ingewikkelder. Aan de ene kant vind ik het jammer dat ze steeds zo'n belangrijke rol speelt. Ook personages verdienen een einde. Maar aan de andere kant vond ik het wel weer heel leuk om over Jared te lezen. Ook was het fijn om een mooie afsluiting voor die twee te zien. Dubbele gevoelens dus. 
Verder kan ik over dit verhaal zeggen dat er weer super veel spanning in zat, dat er door het verhaal heen behoorlijk veel vragen naar boven kwamen en dat corruptie en geheimen een belangrijk onderdeel waren. Natuurlijk was het plot weer heel mooi en verrassend. Al met al ben ik erg positief over dit boek. Er is te zien dat er veel aandacht aan het verhaal is besteed. 

Ik geef dit boek 4,5 sterren. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb