Gevallen Karin Slaughter

Gepubliceerd op 1 juli 2020 om 14:32

Gevallen is het vijfde deel in de Will Trent serie. 
De moeder van Faith Mitchell, Evelyn Mitchell, wordt onder nogal vreemde (en bloederige) omstandigheden ontvoerd. Evelyn was jaren geleden hoofd van een narcoticabrigade die werd opgedoekt, waarbij alleen Evelyn werd vrijgepleit. Samen met Will Trent en Sara Linton duikt Faith Mitchell in het verleden van haar moeder, een zoektocht waarbij ook zij zelf groot risico loopt. 


Ook dit boek staat weer vol raadsels, en sta je versteld van het einde. Ik vond het vooral leuk dat Faith in het middelpunt van belangstelling staat. Ze heeft in de voorgaande boeken een belangrijke rol, maar nu lees je ook over haar verleden en haar ervaringen. Dit boek is fantastisch neergezet. 
Wat ik elke keer weer leuk vind in de boeken van Slaughter, is dat ze zo mooi gebruik maakt van beeldspraak. En dan is er natuurlijk ook nog die typische Karin Slaughter humor, waardoor ik soms vreselijk moet lachen, ondanks de lugubere onderwerpen. En dan zie ik vanuit mijn ooghoek mijn familie naar mij kijken. Die denken dan 'Die is echt niet helemaal goed!'
Ook zijn de personages mooi neergezet en goed uitgewerkt. Zo is Sara bijvoorbeeld op en top arts, die woorden gebruikt waarvan ik niet eens weet hoe ik ze uit moet spreken! Toch wordt de informatie op een manier gegeven waardoor ik begrijp wat er gebeurt, en de stappen in het proces begrijp. 
Daarnaast zijn er veel details die op het moment niet van belang lijken, maar als ze later terugkomen heeft dat als gevolg dat ik denk 'Hoe had ik dit kunnen missen?!'
Het gebruik van verschillende perspectieven vind ik ook al zo leuk. Zo lees je af en toe over het slachtoffer. Ook lees je over Faith en hoe het onderzoek vordert. Zo zijn er allemaal aanwijzingen, maar nog veel meer vragen. 

Ik kan dit boek echt aan iedereen aanraden die van spanning houdt. Ik geef dit boek vijf sterren. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.