Verbroken Karin Slaughter

Gepubliceerd op 25 juni 2020 om 16:34

Verbroken is het vierde deel in de Will Trent serie. 
Als je de Grant County serie nog niet hebt gelezen, maar wel wil lezen zou ik deze recensie niet lezen!
Dit deel in de serie speelt zich af in de geboorteplaats van Sara Linton.
In Grant County is een mooie, jonge studente verdronken. Sara wordt ongewild geconfronteerd met het onderzoek. Na het overlijden van haar man, Jeffrey Tolliver, en voormalig commissaris van het politiekorps, is er veel verandert bij de politie in Grant County. Omdat Sara rechercheur Lena Adams verdenkt van corruptie haalt ze GBI-agent (Georgia Bureau of Investigation) Will Trent erbij. 


Wat mij meteen opviel, en wat ik zeer waardeerde, is dat het proloog ging over het eerste slachtoffer. Karin Slaughter heeft heel mooi de emoties weergeven van het slachtoffer. Met het proloog ontstonden gelijk de eerste vragen. 
Verder werd het verhaal afwisselend geschreven vanuit de perspectieven van Will Trent, Sara Linton en Lena Adams. 
Doordat Slaughter  vanuit verschillende perspectieven schrijft is heel duidelijk hoe gemakkelijk misverstanden kunnen ontstaan door de communicatie en het verkeerd opvatten van goedbedoelde initiatieven. Het wordt duidelijk dat het veel uitmaakt vanuit welke kant je een bepaalde situatie bekijkt. Ik merkte dit ook al bij eerdere delen uit de Will Trent serie. 
Omdat dit verhaal zich afspeelt in Grant County was het extra leuk om te lezen. De veranderingen sinds de dood van Jeffrey Tolliver worden uitvoerig beschreven. Ook de veranderingen in het leven van Lena Adams komen aanbod. Fantastisch dat Karin Slaughter nog een deel heeft geweid aan Grant County. 
Andere belangrijke thema's zijn trouw, chantage en geheimen. Het hele verhaal door worden belangrijke kwesties verzwegen of tegen iemand gebruikt. 
Ook in dit verhaal is er een verrassend plot, en natuurlijk is de humor ook weer aanwezig. 
Toen ik bij de dankbetuiging was aangekomen (die ik om de een of andere merkwaardige reden altijd lees) werd nog eens goed duidelijk wat een fantastische schrijfster Slaughter is. Want als het zelfs leuk is om de dankbetuiging te lezen, dan doe je het pas echt goed als schrijver. 


Dit boek krijgt van mij 4,5 sterren. 

En je weet het hè, voor nog meer plezier van dit boek eerst de Grant County serie lezen, en dan de Will Trent serie : )


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.