Triptiek Karin Slaughter

Gepubliceerd op 18 juni 2020 om 11:17

Triptiek is het eerste deel van de Will Trent serie.
Will Trent is een agent van het GBI (Georgia Bureau of Investigation). Hij wordt ingeschakeld om een moord op te lossen in de beruchte wijk Grady Homes. Deze moord heeft mogelijk te maken met een aantal vergelijkbare moorden. Michael Ormewood, de rechercheur van dat district moet daarom gedwongen met Will Trent samenwerken. 

Het verhaal bestaat uit drie delen. Het eerste deel wordt vertelt door het perspectief van rechercheur Michael Ormewood, het tweede deel door een ex-gevangene. In het derde deel worden de verschillende verhaallijnen met elkaar verbonden. 

Ik moest in het begin best even inkomen in het verhaal. Wat voor mij lastig was, was toen ik net een beetje in het verhaal kwam er een nieuw deel begon, met wat leek een heel nieuw verhaal. Later werden de verschillende verhaallijnen echter met elkaar vervlochten. Toen kwam ik pas echt goed in het boek. Vanaf dat moment heb ik het boek in één ruk uitgelezen. 
Een minder puntje was wel dat de dader al redelijk snel bekend werd gemaakt. Toch zat er veel spanning in het verhaal, en las het vanaf het derde deel heel vlot. 

Ondanks het voor mij trage begin zou ik dit boek toch aanraden. Helemaal omdat dit het eerste deel van de serie is, die hoe verder ik lees, hoe spannender wordt!
Dit boek krijgt van mij 3,5 sterren.  

Voordat je deze serie begint, raad ik je aan om eerst de Grant County/Sara Linton serie te lezen. In het derde deel (Genesis) komt Sara Linton voor, en zij gaat een steeds belangrijkere rol spelen in het verhaal. De boeken zijn echter ook prima los te lezen, als dit jouw voorkeur heeft. 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.