De Da Vinci code Dan Brown

Gepubliceerd op 29 oktober 2020 om 16:14

In Parijs loopt professor en kunsthistoricus Robert Langdon een afspraak met de conservator van het Louvre mis; hij blijkt kort daarvoor vermoord. Voor de politie is Langdon dan ook de belangrijkste verdachte, ook al omdat de man voor hij stierf ZOEK ROBERT LANGDON op de grond heeft geschreven.
Geholpen door agente Sophie Neveu maakt Langdon zich uit de voeten. Hij beseft dat de conservator aanwijzingen heeft achtergelaten die alleen hij kan ontcijferen: symbolen die verwijzen naar het werk van Leonardo Da Vinci.
Met Sophie begint hij een speurtocht naar het motief van de moord. Maar de politie en de moordenaar zitten hen op de hielen...

 

Over dit boek is wat ophef geweest. Dit boek wordt namelijk als anti-christelijk beschouwd. Ik begrijp dit goed, maar ik als niet-Christelijke heb het boek met plezier gelezen. Iedere zijn eigen mening natuurlijk! 
 
Dit boek is het tweede deel van de Robert Langdon serie. Deze boeken vind ik heel interessant. Er komen verschillende bestaande theorieën aan bod, die in historische context worden geplaatst. In dit boek gaat het over de Heilige Graal en een alternatieve theorie over het ontstaan van het geloof. 
Op het moment dat ik begon in het boek wilde ik het niet meer wegleggen. Het is super spannend en leest razendsnel. Robert en Sophie zijn constant op de vlucht, op elk moment kunnen ze opgepakt worden. Kunnen ze het raadsel oplossen? En wat gebeurt er dan als ze het opgelost hebben? Wie is te vertrouwen en wie is de vijand? Het liefst wilde ik het midden overslaan om te weten hoe het eindigt! 
Het moment dat ik het boek uit had leek alles te kloppen. Alle geheimen waren ontrafeld. Eindelijk wist ik de waarheid. 
Ik vind het extra leuk dat er veel informatie over de personages wordt gegeven. Hierdoor lijkt het als je ze kent en voel je met ze mee. Zo lees je over Sophies verleden, haar tijd met haar opa. Het voelt alsof je een band krijgt met de personages. Brown heeft dit op een leuke en interessante manier gedaan. Veel van de achtergrond informatie is namelijk ook van belang voor het verloop van het verhaal. 
Ik vind het enerzijds wel jammer dat Vittoria, de tweede hoofdpersoon van Het Bernini mysterie, geen rol in het verhaal heeft. Maar aan de andere kant vind ik Sophie ook wel een heel leuk personage en het zorgt wel voor afwisseling en nieuwe geheimen. 
Op sommige aspecten lijkt dit boek veel op het vorige. Zo zijn er veel flashbacks naar colleges van Langdon. Dit vind ik echter niet storend omdat het een leuke toevoeging is waardoor we op een leuke manier informatie krijgen die nodig is om het verloop van het verhaal te begrijpen. 
Tot slot wil ik benoemen dat (in de uitgave die ik gelezen heb) de symbolen, bijvoorbeeld het vroegere symbool voor de man en de vrouw niet alleen omschreven, maar ook afgebeeld worden, net als de codes. Ik heb hier een foto van gemaakt die je hieronder kan zien. 


Al met al ben ik erg enthousiast over dit boek. Ik geef het 4,5 sterren. 

<- code

 

 

 

 

 

 

 

symbool voor het vrouwelijke->

symbool voor het vrouwelijke

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.