Genesis Karin Slaughter

Gepubliceerd op 22 juni 2020 om 17:15

Genesis is het derde deel in de Will Trent serie. 
Op een dag wordt een zwaar mishandelde vrouw met spoed binnengebracht in het Grady ziekenhuis.  Haar arts, Sara Linton, raakt in de ban van haar mysterieuze verschijning en gaat op onderzoek uit. Daarbij kruist ze het pad met Will Trent en Faith Mitchell die op de zaak zijn gezet. 


Wauw, wat een fantastisch boek. Voor mij was het super leuk om weer over Sara Linton te lezen. 
Wederom kon ik niet meer stoppen met lezen na de eerste bladzijde. De ontknoping was dan ook fantastisch en geheel onverwachts. Slaughter laat je nadenken over wie de dader zou kunnen zijn en geeft je hints. Het kwam bij mij echter geheel onverwachts. Het is zo mooi hoe ze je telkens weer net de verkeerde richting in stuurt!
Slaughter laat je echter niet alleen nadenken over wie de dader zou kunnen zijn en waarom. Ze laat je ook nadenken over actualiteiten: anorexia en seksueel misbruik zijn de belangrijkste. De gevolgen hiervan zijn nog schokkender dan ik dacht. Genesis kun je met recht een literaire thriller noemen. 

Van mij krijgt dit boek  dan ook vijf sterren. 

Ik wil nogmaals melden dat de boeken leuker zijn als je de hele serie op volgorde leest, en dat ze nog leuker worden als je ook de Grant County/Sara Linton serie hebt gelezen. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.